Grupul TeraPlast, cel mai mare procesator de PVC din Romania si unul dintre principalii producatori de materiale pentru piata constructiilor si instalatiilor, a anuntat dobandirea controlului asupra Depaco. Pretul pachetului majoritar de 67% a fost de 12,35 milioane euro.

Teraplast a incheiat o promisiune de vanzare-cumparare cu asociatii minoritari ai Depaco, pentru restul participatiei detinute de acestia de pana la 100% din companie. Tranzactia se va realiza in termen de cel mult 4 ani, la un pret corelat cu rezultatele Depaco din anii urmatori.

Grupul TeraPlast a dobandit controlul asupra Depaco dupa ce a primit aviz favorabil din partea Consiliului Concurentei. Avizul vine dupa ce Grupul TeraPlast a ajuns la o detinere de 67% din capitalul social al Depaco in luna noiembrie a anului trecut.

Afacerile Depaco au crescut in 2017 inregistrand o cifra de afaceri de 40 de milioane de euro, cu o crestere de 45% fata de 2016. Pentru 2018, TeraPlast isi propune sa continue aceasta ascensiune si sa realizeze o crestere de peste 50% a business-ului Depaco.

In prezent, Depaco deruleaza planuri de dezvoltare ale fabricii de la Baicoi (jud. Prahova) si a celei din Podari (jud.Dolj) cu scopul de a mari capacitatile de productie si logistica.

„Noul an este unul reprezentativ pentru Depaco, tot mai prezent pe pietele din Europa. In ceea ce priveste urmatoarea perioada, ne propunem extinderea business-ului in toate zonele, acolo unde suntem mai putin prezenti – atat in Romania, in special in zona nord, cat si in zonele adiacente. Totul va fi bazat pe o putere financiara mai mare si pe o forta de vanzari mai buna, ceea ce ne va ajuta sa realizam pachete complete de produse pe nevoile clientilor si astfel sa aducem complementaritate afacerii noastre”, spune, intr-un comunicat de presa, Valeriu Irimescu, director General Depaco.

Grupul TeraPlast isi propune pentru anul 2018 o cifra de afaceri de peste 900 de milioane de lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri