“Pe vremuri, bursa crestea la aparitia stirilor pozitive. Astazi, bursa scade cand avem vesti bune. O mare greseala, si avem atat de multe stiri bune despre economie!”, a mentionat Donald Trump.

Potrivit unui raport publicat saptamana trecuta, numarul locurilor de munca din sectorul privat american a urcat cu 234.000 in luna ianuarie, cifra semnificativ peste asteptarile economistilor. Un alt raport a aratat insa ca in aceeasi luna salariile americanilor au inregistrat cel mai rapid ritm de crestere din ultimii 9 ani.

O crestere foarte rapida a salariilor amplifica insa temerile inflationiste. Investitorii se tem ca o inflatie foarte ridicata va forta Rezerva Federala sa mareasca dobanzile, fapt care ar face titlurile de stat sa devina mai atractive decat actiunile.

Bursele au gasit motiv pentru...
Citeste si: Bursele au gasit motiv pentru o noua serie de scaderi masive

Bursa din New York a scazut luni cu 4,6% pe indicele Dow Jones, mai mult chiar si decat scaderea inregistrata dupa anuntul falimentului Lehman Brothers din septembrie 2008. Caderea bursei americane s-a reflectat rapid in evolutia de saptamana aceasta a burselor din intreaga lume, inclusiv a Bursei de Valori Bucuresti. Pietele au fost insa in revenire pe parcursul ultimelor doua sedinte de tranzactionare.

Sursa foto: WhiteHouse.gov