Agentia Fitch Ratings a crescut ratingul pentru finantari pe termen lung al Bancii Transilvania (TLV) de la "BB" la BB+", cu perspectiva stabila, precum si nivelul ratingurilor de viabilitate ale bancii, de la "bb" la "bb+".

Actiunile de rating sunt:

  • IDR pe termen lung in valuta: crescut de la "BB" la "BB+" cu perspectiva stabila
  • IDR pe termen scurt in valuta: afirmat la "B"
  • Ratingul de viabilitate: crescut de la "bb" la "bb+"
  • Ratigul de sprijin: afirmat la "5"
  • Plafonul ratingului de sprijin: afirmat la "fara plafon"

Banca Transilvania a inregistrat, in primele trei luni ale acestui an, un profit net de 366 milioane lei, in crestere cu 48% fata de aceeasi perioada din 2017.

Grupul Banca Transilvania a incheiat trimestrul I 2018 cu active de 60,1 miliarde lei, din care 59,6 miliarde lei sunt aferente bancii, creditele nete reprezentand 50,98% din activele grupului. Ritmul de crestere a veniturilor din comisioane operationale a fost de 18,2%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri