Adrian Constantin Volintiru a fost numit director general al Romgaz (SNG) cu un mandat de patru luni de zile, acesta inlocuindu-l pe Corin Cindrea, al carui mandat a expirat la data de 14 iunie. Volintiru era membru in Consiliul de Administratie al societatii.

Ministerul Energiei schimba astfel din nou CEO-ul celui mai mare producator de gaze naturale din Romania, dupa ce in decembrie anul trecut Cindrea il inlocuia pe Virgil Metea in aceasta functie.

Noul director general, Constantin Volintiru, a lucrat in ultimii 20 de ani pentru 10 companii si institutii, printre care Rebu, Rompetrol, Posta Romana si AVAS. In perioada noiembrie 2013 – martie 2014, Volintiru a ocupat functia de secretar de stat in cadrul Ministerului Economiei, iar in prezent acesta se afla si in directoratul Hidroelectrica.

Romgaz este cea mai profitabila companie de stat in momentul de fata, castigul net al producatorului de gaze ajungand la 1,85 mld. lei ( +82% y/y) in 2017.

Actiunile SNG cresteau vineri pe bursa cu 1,2%, pana la pretul de 36,8 lei/unitate, compania fiind astfel evaluata la 14 mld. lei.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri