Oferta publica secundara (SPO) prin care rusii de la Vimetco au scos la vanzare 383,7 milioane de actiuni Alro Slatina (ALR), reprezentand 53,7% din companie, s-a inchis fara succes. Reprezentantii consortiului si ai companiei au dat vina pe conditiile nefavorabile de piata si nu au mai facut public nivelul subscrierilor facute de investitorii institutionali.

“Obiectivul principal al Companiei si al Actionarilor a fost in permanenta crearea de valoare pentru actionari prin cresterea procentului de actiuni tranzactionate lib er, pentru o mai buna reflectare a valorii reale a companiei, in pretul actiunilor Alro. Alro si actionarii isi mentin angajamentul in acest sens. Din pacate, ca urmare a conditiilor nefavorabile de piata, compania si actionarii nu considera ca Oferta a reprezentat, in final, o oportunitate pentru acest lucru”, se mentioneaza intr-un anunt publicat de companie.

Oficialii Alro au mai adaugat ca isi mentin angajamentul sa isi intareasca si sa continue programul de dezvoltare pe termen lung, strategia de consolidare a pozitiei sale pe piata internationala, de dezvoltare a unor noi produse si de a patrunde pe noi piete.

Micii investitori au trimis ordine de cumparare pentru doar 9,4 (16,4%) din cele 57,5 milioane de actiuni pe care Alro Slatina le-a pus la dispozitia acestora in oferta publica secundara desfasurata in perioada 2 – 19 iulie, iar asta desi orice subscriere urma sa beneficieze de un discount de 7% fata de pretul final al ofertei.

Deutsche Bank, UBS, BT Capital Partners, BCR si Groupe Societe Generale au format consortiul care a intermediat SPO-ul Alro Slatina.

Sursa foto: Alro Slatina

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri