Oferta publica secundara (SPO) prin care rusii de la Vimetco au scos la vanzare 383,7 milioane de actiuni Alro Slatina (ALR), reprezentand 53,7% din companie, s-a inchis fara succes. Reprezentantii consortiului si ai companiei au dat vina pe conditiile nefavorabile de piata si nu au mai facut public nivelul subscrierilor facute de investitorii institutionali.

“Obiectivul principal al Companiei si al Actionarilor a fost in permanenta crearea de valoare pentru actionari prin cresterea procentului de actiuni tranzactionate lib er, pentru o mai buna reflectare a valorii reale a companiei, in pretul actiunilor Alro. Alro si actionarii isi mentin angajamentul in acest sens. Din pacate, ca urmare a conditiilor nefavorabile de piata, compania si actionarii nu considera ca Oferta a reprezentat, in final, o oportunitate pentru acest lucru”, se mentioneaza intr-un anunt publicat de companie.

Oficialii Alro au mai adaugat ca isi mentin angajamentul sa isi intareasca si sa continue programul de dezvoltare pe termen lung, strategia de consolidare a pozitiei sale pe piata internationala, de dezvoltare a unor noi produse si de a patrunde pe noi piete.

Micii investitori au trimis ordine de cumparare pentru doar 9,4 (16,4%) din cele 57,5 milioane de actiuni pe care Alro Slatina le-a pus la dispozitia acestora in oferta publica secundara desfasurata in perioada 2 – 19 iulie, iar asta desi orice subscriere urma sa beneficieze de un discount de 7% fata de pretul final al ofertei.

Deutsche Bank, UBS, BT Capital Partners, BCR si Groupe Societe Generale au format consortiul care a intermediat SPO-ul Alro Slatina.

Citeste si:
Hidroelectrica mai face un pas spre bursa: compania selecteaza...
Hidroelectrica mai face un...

Sursa foto: Alro Slatina

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
BERD vrea "o felie" de 5-10% din Hidroelectrica la momentul listarii pe bursa
Setari Cookie-uri