Hidroelectrica a distribuit vineri 90% din profitul obtinut in anul 2017 catre actionari. Dividendele aferente ultimului exercitiului financiar se ridica la 1,13 mld. lei, din care 0,9 mld. lei merg catre statul roman, reprezentat de Ministerul Energiei, iar 226 mil. lei catre actionarul minoritar, Fondul Proprietatea.

Sumele distribuite sunt cu aproximativ 10% mai mari decat cele aferente exercitiului financiar precedent si vin in conditiile in care Hidroelectrica a obtinut in 2017 un profit record, in valoare de 1,6 mld. lei, si afaceri de 3,2 mld. lei.

„Punem aceste rezultate pe seama planului eficient de contractare si pe seama intelegerii foarte bune a mecanismelor si modului in care functioneaza piata de energie. Ne preocupa insa sustenabilitatea pe termen lung a succesului de care se bucura compania, astfel ca am inclus in strategie diversificarea afacerilor, cu precadere in zona energiei verzi, fara a pierde insa din vedere si alte oportunitati. Productia si vanzarile de energie din prima jumatate a lui 2018 ne dau toate motivele sa credem ca anul in curs va fi unul si mai bun pentru societatea noastra”, mentioneaza, intr-un comunicat de presa, Bogdan Badea, CEO-ul Hidroelectrica.

Compania a produs 9.345 TWh de la inceputul anului, pana la 30 iunie – cu cca. 20% mai mult fata de perioada similara a lui 2017, cand au fost produsi 7.783 TWh.

„Dincolo de hidraulicitatea mai buna, vad aceste performante ca rezultat al masurilor strategice pe care managementul le-a implementat inca din 2017: a fost optimizata schema de personal, au fost regandite planurile de mentenanta astfel incat sa nu avem capacitati retrase in perioadele de varf”, a mai adaugat Badea.
Societatea are programate, pentru anul 2018, investitii in valoare de 109 milioane de euro, cele mai consistente din istoria recenta a companiei.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri