Veniturile din exploatare ale companiei Ropharma au fost de 176,4 milioane lei in primele 6 luni din 2018, in crestere cu 6% fata de acceasi perioada a anului trecut, cand a fost 165,8 milioane lei. Totodata, profitul companiei a crescut cu 4% in S1 2018 fata de S1 2017, ajungand la 2,7 milioane lei.

In acelasi timp, compania a inregistrat venituri in cadrul programului national costvolum-rezultat in valoare de 2,6 milioane lei, urmand astfel tendinta de crestere a pietei farmaceutice. Insa, produsele deficitare generate de exportul paralel intracomunitar continua sa determine pierderi in realizarea de venituri.

Conform datelor furnizate de catre compania de cercetare de piata Cegedim, piata farmaceutica din Romania pe segmentul retail a inregistrat o crestere de 18.36%, ajungand la valoarea de 6,75 miliarde lei in semestrul I al anului 2018 fata de aceeasi perioada a anului trecut. In primele 6 luni din acest an Ropharma a inregistrat 3,1% cota de piata.

Activitatea de cercetare-dezvoltare produse a companiei s-a materializat prin diversificarea portofoliului de produse, strategia de dezvoltare fiind axata atat pe fabricarea de produse proprii obtinute in cele 2 locatii de productie: Tg. Mures si Chisinau, precum si pe colaborari cu parteneri interni sau externi.

PRIMER: Romania exporta...
Citeste si: PRIMER: Romania exporta medicamente de circa 350 milioane euro

Produsele celor doua fabrici acopera 28 de arii terapeutice, fiind prezente pe piata din Romania si Republica Moldova. La portofoliul existent s-au mai adaugat pe parcursul primului semestru 5 produse.

La data de 30 iunie 2018, structura de personal a compaiei era de 859 de persoane. In primul semestru al anului 2018 au fost angajate un numar de 54 de persoane si au incetat raporturile
de munca un numar de 83 de angajati.

Sursa foto: Shutterstock / Marian Weyo