ASF investigheaza IPO-ul Digi, dupa acuzele lansate de Valcov

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a demarat o investigatie in legatura cu listarea pe bursa a Digi Communications (DIGI), dupa o serie de critici si acuze lansate recent de catre Darius Valcov, consilier al premierului.

“Autoritatea de Supraveghere Financiara a demarat o investigatie a tuturor aspectelor rezultate in urma informatiilor aparute in spatiul public. Asigurarea stabilitatii pietelor financiare non-bancare, precum si verificarea respectarii prevederilor legale incidente acestor piete, reprezinta obiective fundamentale ale ASF. In situatia in care, in urma analizelor efectuate, Autoritatea constata nerespectari ale legislatiei care guverneaza activitatea entitatilor supravegheate, adopta masurile care se impun conform legii sau sesizeaza, dupa caz, organele abilitate”, se mentioneaza intr-un comunicat al ASF.

Duminica, Darius Valcov mentionase pe Facebook ca asteapta raspunsul din partea ASF cu privire la valoarea contabila a actiunilor Digi, intreband daca valoarea actiunilor este 1,8 lei, iar patru milioane de pensionari au cumparat actiunile la o valoare de 40 de lei – prin intermediul fondurilor de pensii private.

“Acum doua saptamani am atras atentia asupra neregulilor de la data listarii Digi. Ieri am revenit si am intrebat ASF-ul daca este adevarat ca valoarea contabila a actiunilor digi este de 1 leu si 8 bani. Inca astept raspunsul la aceasta intrebare! Dupa cum se vede, la data listarii, actiunile Digi erau cotate la 40 lei. Astazi ele sunt la 28 lei (cu 30% mai putin) si continua sa scada. Pentru corecta informare a romanilor continui sa intreb ASF: 1) Este adevarat ca peste 3 milioane romani au actiuni la digi, prin intermediul fondurilor de pensii (pilonul II)? 2) Este adevarat ca o mare parte a banilor incasati pe actiunile digi s-au dus in contul unei firme offshore din Cipru? 3) Este adevarat ca datoriile digi depasesc 1,3 miliarde euro, cu mult peste valoarea activelor? 4) Aveau voie fondurile de pensii sa achizitioneze actiuni la o companie urmarita penal?”, a declarat Valcov pe Facebook.

Actiunile Digi stagnau marti pe bursa la un pret de 27,8 lei/actiune, compania fiind astfel evaluata la 2,78 mld. lei.

Citeste si:
Vâlcov a fost condamnat la 6 ani și 6 luni de închisoare cu executare
Darius Vâlcov a fost...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri