Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a demarat o investigatie in legatura cu listarea pe bursa a Digi Communications (DIGI), dupa o serie de critici si acuze lansate recent de catre Darius Valcov, consilier al premierului.

“Autoritatea de Supraveghere Financiara a demarat o investigatie a tuturor aspectelor rezultate in urma informatiilor aparute in spatiul public. Asigurarea stabilitatii pietelor financiare non-bancare, precum si verificarea respectarii prevederilor legale incidente acestor piete, reprezinta obiective fundamentale ale ASF. In situatia in care, in urma analizelor efectuate, Autoritatea constata nerespectari ale legislatiei care guverneaza activitatea entitatilor supravegheate, adopta masurile care se impun conform legii sau sesizeaza, dupa caz, organele abilitate”, se mentioneaza intr-un comunicat al ASF.

Duminica, Darius Valcov mentionase pe Facebook ca asteapta raspunsul din partea ASF cu privire la valoarea contabila a actiunilor Digi, intreband daca valoarea actiunilor este 1,8 lei, iar patru milioane de pensionari au cumparat actiunile la o valoare de 40 de lei – prin intermediul fondurilor de pensii private.

“Acum doua saptamani am atras atentia asupra neregulilor de la data listarii Digi. Ieri am revenit si am intrebat ASF-ul daca este adevarat ca valoarea contabila a actiunilor digi este de 1 leu si 8 bani. Inca astept raspunsul la aceasta intrebare! Dupa cum se vede, la data listarii, actiunile Digi erau cotate la 40 lei. Astazi ele sunt la 28 lei (cu 30% mai putin) si continua sa scada. Pentru corecta informare a romanilor continui sa intreb ASF: 1) Este adevarat ca peste 3 milioane romani au actiuni la digi, prin intermediul fondurilor de pensii (pilonul II)? 2) Este adevarat ca o mare parte a banilor incasati pe actiunile digi s-au dus in contul unei firme offshore din Cipru? 3) Este adevarat ca datoriile digi depasesc 1,3 miliarde euro, cu mult peste valoarea activelor? 4) Aveau voie fondurile de pensii sa achizitioneze actiuni la o companie urmarita penal?”, a declarat Valcov pe Facebook.

Actiunile Digi stagnau marti pe bursa la un pret de 27,8 lei/actiune, compania fiind astfel evaluata la 2,78 mld. lei.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri