Consiliul de Administratie al Biofarm (BIO) hotarat revocarea din functie a directorului general Daniela Comsa, in locul acesteia fiind numit Catalin Vicol, care in ultimii doi ani a fost manager general al Air Liquide Vitalaire Romania, una dintre cele mai mari companii pe piata serviciilor medicale respiratorii si a dispozitivelor medicale la domiciliu, iar anterior acestei functii a fost manager general al companiei cehe de farmaceutice, Walmark.

Daniela Comsa va fi revocata oficial din functie la data de 15 noiembrie, atunci cand va avea loc si inlocuirea acesteia. Biofarm nu a dat detalii cu privire la motivele schimbarii de CEO.

Catalin Vicol a condus filiala locala a Walmark in perioada 2008 – 2016, iar incepand cu anul 2010 a ocupat si functia de director regional responsabil de Romania, Bulgaria, Ungaria si Moldova.

Biofarm este unul dintre cei mai mari producatori romani de medicamente si suplimente alimentare. In primul semestru din acest an, compania a raportat un profit net de 22,2 mil. lei (+8% y/y), in vreme ce veniturile din vanzari au stagnat la aproximativ 83 mil. lei.

Producatorul de medicamente este controlat de trei societati de investitii financiare, cea mai mare detinere, de 50,9%, aflandu-se in portofoliul SIF Muntenia. Biofarm este in prezent evaluata pe bursa la 334 mil. lei (72 mil. euro), dupa ce actiunile companiei au crescut cu 16% anul acesta.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri