Bittnet (BNET) a anuntat incheierea cu succes a negocierilor pentru consolidarea activitatilor de integrare IT&C ale dendrio si CRESCENDO, companie cu istoric de peste 25 ani in Romania si pe piete externe. Ca parte a intelegerii, companiile vor fuziona sub brandul dendrio, cu scopul de a crea un integrator IT&C regional reprezentativ. Valoarea tranzactiei nu a fost anuntata.

CRESCENDO a fost infiintata in 1993 si, incepand cu 1999, este condusa de Marius Tulea, CEO si actionar semnificativ. Compania este specializata in furnizarea de aplicatii, solutii si servicii personalizate IT&C. In 2017, compania a inregistrat venituri de 79,2 milioane lei (o crestere cu 56% fata de rezultatul din 2016) si un profit net de 4,4 milioane lei (crestere cu 140% fata de 2016). CRESCENDO are peste 60 angajati, peste 200 clienti activi si mai mult de 2,000 proiecte implementate cu succes in Romania si in strainatate.

"Suntem bucurosi sa anuntam acest parteneriat, deoarece consideram ca este un game changer pentru toti actionarii nostri, precum si pentru piata de IT&C din Romania per ansamblu. De la listarea pe Bursa de Valori Bucuresti, ne-am straduit intotdeauna sa ne dezvoltam si sa crestem an de an. Am identificat de acum cativa ani oportunitatea de consolidare a pietei IT&C ca fiind una dintre cele mai bune metode de a ne intari pozitia la nivel local si international. Credem ca aceasta decizie va avea consecinte pozitive care vor redefini pozitiv statutul nostru de companie listata deoarece va contribui in mod semnificativ la construirea unui jucator regional reprezentativ, originar din Romania", a declarat Cristian Logofatu, CFO Bittnet.

Impreuna, companiile isi propun sa-si consolideze pozitia in Romania, sa isi dezvolte prezenta pe pietele externe si sa-si extinda capacitatea de livrare la nivel CEE. Ca rezultat al operatiunii, dendrio va beneficia de o structura stabila de business, de personal extins, precum si de un portofoliu largit de produse si servicii. In urma consolidarii, grupul Bittnet estimeaza ca va ajunge in 2019 la peste 120 milioane lei in venituri consolidate, depasind astfel tinta propusa de 100 milioane lei - stabilita la inceputul acestui an pentru a fi atinsa pana in anul 2020.

"Discutiile cu Bittnet au pornit de la obiectivul nostru comun de a crea un jucator roman reprezentativ pe piata regionala de IT&C. Dovedim astfel ca si antreprenorii romani se pot intelege, complementandu-se si construind impreuna, cu incredere si obiective comune. Prin expertiza si capacitatile comune, impreuna cu grupul Bittnet suntem dedicati construirii unei companii care va putea sa se extinda succesiv si sa-si creeze un nume si o reputatie si in strainatate. Ca parte a intelegerii, CRESCENDO va finaliza cu succes toate contractele semnate si implicit proiectele de integrare IT&C demarate la momentul tranzactiei. Directia de business dedicata activitatii de software specializat, managementul resurselor companiilor din cateva sectoare de piata bine definite, cu care CRESCENDO a demarat in 1993 va fi dezvoltata in continuare, prin parteneriate dedicate, de nisa, pentru a le oferi clientilor CRESCENDO din acest domeniu solutiile de care au nevoie", a declarat Marius Tulea, CEO si actionar la CRESCENDO International.

Unindu-si fortele si sporind amploarea celor doua afaceri, dendrio si CRESCENDO vor crea un jucator local important, care va oferi clientilor un portofoliu larg de servicii, precum si oportunitati unice de crestere si dezvoltare pentru membrii echipelor respective. Prin cresterea dimensiunii si a competentelor sale, grupul Bittnet urmareste sa continue sa fie o destinatie preferata de cariera pentru angajatii actuali si potentiali prin crearea unei structuri de grup care ofera oportunitati de crestere dinamica, dezvoltare a abilitatilor precum si a capacitatii profesionale.

"In urma achizitiei GECAD NET, am identificat o serie de avantaje pe care ni le-a adus operarea la o scara mai larga. Aceasta a inclus printre altele posibilitatea, pentru noi si echipele noastre, de a colabora cu mai multi parteneri si ne-a permis sa crestem si sa ne extindem toate competentele noastre profesionale. Prin asocierea fortelor noastre cu un jucator precum CRESCENDO, putem oferi expertilor IT de top care lucreaza deja cu noi sau care ni se vor alatura in viitorul apropiat, o posibilitate unica de a lucra intr-un mediu extrem de dinamic, dar si antreprenorial, care ofera multe oportunitati pentru dezvoltarea profesionala. Intr-o situatie in care concurenta pentru talent este in prezent atat de acerba in domeniul IT&C din Romania, credem ca acesta va fi unul dintre principalii diferentiatori pentru Bittnet Group, care ne va ajuta sa pastram si atragem cei mai buni oameni.“ a declarat Mihai Logofatu, CEO Bittnet.

Tranzactia trebuie aprobata de Adunarea Generala a Actionarilor Bittnet si avizata de Consiliul Concurentei. Bittnet va demara procedurile pentru convocarea Adunarii Generale a Actionarilor.

Aceasta va fi a patra investitie efectuata de grupul Bittnet in ultimele 12 luni. In al treilea trimestru al anului 2017, Bittnet a achizitionat GECAD NET, un integrator de servicii IT, in prezent cunoscut pe piata romaneasca sub marca dendrio. In iulie 2018, Bittnet a achizitionat un pachet de 51% din ELIAN Solutions, furnizor de ERP si in august 2018, a achizitionat 25% in Equatorial Gaming, o companie de tip game-based learning. Ca si in cazul achizitiilor anterioare, Bittnet va finanta tranzactia prin intermediul fondurilor stranse in urma unei emisiuni de obligatiuni corporative, sau prin imprumut bancar.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri