TMK Europe, compania germana prin intermediul careia rusi de la OAO TMK controleaza fabrica de tevi TMK Artrom (ART), a anuntat ca ia in calcul diferite optiuni de finantare, una dintre acestea fiind vanzarea pe bursa a unui pachet de actiuni.

“TMK Europe exploreaza optiuni disponibile de finantare, inclusiv sub forma unei eventuale oferte secundare de vanzare de actiuni detinute de catre TMK Europe in societate. Revizuirea optiunilor disponibile de finantare este in curs si este conditionata de mai multe elemente ce urmeaza sa fie luate in considerare de TMK Europe, inclusiv conditiile pietei si aprobarile necesare. Pana la acest moment nu a fost luata nicio decizie”, se mentioneaza intr-un anunt al companiei publicat pe Bursa de Valori Bucuresti.

TMK Europe controleaza 92,7% din actiunile TMK Artrom Slatina.

Administratorii TMK Artrom au convocat o Adunare Generala a Actionarilor pentru data de 5 aprilie, unul dintre principalele puncte pe ordinea de zi fiind majorarea capitalului social prin contributii in numerar cu suma maxima de 188,2 mil. lei, de la valoarea curenta de 291,5 mil. lei la valoarea maxima de 479,8 mil. lei, prin emiterea de maxim 75.000.000 noi actiuni cu valoarea nominala de 2,51 lei fiecare, cu scopul de a obtine lichiditati pentru diminuarea datoriilor TMK Artrom.

La finalul anului 2018, TMK Artrom avea datorii totale de 1,1 mld. lei, cu 30% mai mari fata de anul anterior. TMK Artrom a preluat anul trecut producatorul de otel TMK Resita de la TMK Europe, pretul stabilit fiind de 62,2 mil. euro, platibil pe o perioada de 5 ani.

De altfel, TMK Artrom va propune actionarilor in urmatoarea Adunare Generala ca aproape intregul profit de 56,5 mil. lei inregistrat anul trecut sa fie reportat. Decizia vine in conditiile in care valoarea profitului este aproape egala cu prima rata pe care Artrom o are de platit catre TMK Europe.

Actiunile TMK Artrom scadeau luni pe Bursa de Valori Bucuresti cu 0,9%, compania fiind astfel evaluata la 504 mil. lei.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri