Plata cu cardul a fost introdusa in premiera la piata, in urma unei campanii MasterCard de incurajare a platii cu cardul in cat mai multe locuri deservite exclusiv pana acum de numerar. Piata Hala Traian, din sectorul 2, devine astfel prima piata din Bucuresti unde clientii isi vor putea cumpara legumele si fructele folosind cardul.

"Experimentul <piata> a pornit ca un proiect pilot, insa reactiile pozitive au condus la implementarea permanenta a unui POS intr-o piata, devenind astfel o realitate si un lucru normal pentru cumparatorii de la Piata Traian. Proiectul vine in completarea actiunilor si a campaniei #doarcucardul desfasurate pe parcursul acestui an, cu scopul de a stimula platile cu cardul", a declarat Cosmin Vladimirescu, General Manager MasterCard pentru Romania.

In 2015, in contextul local, in care romanii utilizeaza de patru ori mai putin cardurile pentru a efectua plati la comercianti comparativ cu media Uniunii Europene, conform datelor furnizate de Banca Centrala Europeana, MasterCard a adaptat platforma educationala - EduCard - lansata in 2009 pentru promovarea platii cu cardul cu componente dedicate pe zona de educatie financiara si promotii pentru incurajarea cumparaturilor pe baza de card.

"Toate aceste actiuni sunt menite sa schimbe statisticile care anul trecut aratau ca, in medie, 14 tranzactii de plata pe fiecare card emis de bancile locale, aducandu-ne mai aproape de media europeana a fost de 60 de tranzactii. Episodul pilot, desfasurat in toamna acestui an, a surprins reactiile pozitive ale cumparatorilor din piata, demonstrand ca instalarea unui POS in astfel de locuri este mai mult decat bine venita", se arata in comunicatul MasterCard.

"Speram ca acesta sa fie un prim pas catre extinderea platilor cu cardul catre zone care pana acum au fost apanajul exclusiv al numerarului, astfel incat cumparatorii sa beneficieze de securitate si confort, contribuind in acelasi timp la reducerea economiei gri", a concluzionat Cosmin Vladimirescu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri