Romanii pot subscrie incepand de joi pentru noi emisiuni de titluri de stat destinate exclusiv populatiei in cadrul Programului Tezaur, cu scadente la 1, 2, 3 si 5 ani si dobanzi anuale de 3,5%, 4%, 4,5% si, respectiv, 5%, veniturile aferente fiind neimpozabile, informeaza Ministerul Finantelor Publice.

Titlurile de stat pot fi cumparate in perioada 2 - 31 mai 2019 de la unitatile operative ale Trezoreriei Statului, in perioada 2 - 30 mai 2019 prin reteaua de oficii postale ale Companiei Nationale Posta Romana, din mediul urban, iar in perioada 2 - 29 mai 2019 din mediul rural.

"Sunt eligibile persoanele fizice care au implinit varsta de 18 ani la data efectuarii subscrierii. A fost eliminata plafonarea sumelor care pot fi investite de persoanele fizice in cadrul acestor emisiuni. Investitorii au posibilitatea anularii subscrierilor deja efectuate prin depunerea unei cereri doar in perioada de subscriere", precizeaza MFP.

Titlurile de stat sunt in forma dematerializata si au valoare nominala de 1 leu. Dobanda este platita la termenele prevazute in prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise in cadrul Programului Tezaur sunt transferabile si se pot rascumpara in avans. In cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transfera mostenitorilor, care prezinta documentele legale care le atesta calitatea.

"Emiterea titlurilor de stat pentru populatie va continua pe tot parcursul anului 2019. In fiecare luna perioada de subscriere va fi de trei saptamani iar maturitatile vor fi stabilite in functie interesul manifestat de investitori", mentioneaza reprezentantii ministerului.

In primele patru luni ale anului 2019 peste 26.000 de romani au investit in titluri de stat peste 1,4 miliarde de lei. Cele mai multe subscrieri au fost facute in Bucuresti, Prahova, Cluj si Arges.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
PWC: Bursa, mai performanta decat titlurile de stat in ultimii 7 ani