Extinderea plafonului a fost decisa in sedinta de miercuri. In noiembrie 2013, Guvernul a dublat plafonul maxim al emisiunilor de titluri de stat pe pietele externe, de la 8 miliarde euro la 15 miliarde euro, si a extins programul astfel incat sa acopere urmatorii trei ani, respectiv 2014-2016, scrie Mediafax.

Initial, in 2010, MTN a fost aprobat pentru o perioada de trei ani. Tot in sedinta de miercuri, Guvernul a decis sa elimine sintagma "pe termen mediu", explicand ca vrea astfel sa evite eventuale interpretari, cu argumentul ca "termenul mediu" este o notiune care, in legislatia nationala privind datoria publica, are o definitie diferita fata de sensul din legislatia engleza, respectiv legislatia americana.

Programul-cadru de emisiuni de titluri de stat, "Medium Term Notes" este o facilitate neangajanta, incheiata intre Ministerul Finantelor, in calitate de emitent, si un grup de institutii financiare selectate, facilitate in cadrul careia pot fi lansate periodic emisiuni de titluri de stat in baza unei documentatii contractuale standard.