Teraplast a cumparat integral Depaco

Grupul Teraplast si-a majorat cu 32% participatia in Depaco, producator de sisteme complete pentru acoperisuri prin brandul Wetterbest, ajungand la o participatie de 99%.

In urma contractului incheiat in data de 10 mai 2019, investitia totala a Teraplast in detinerea de 99% din Depaco va depasi 17 milioane de euro. Pretul de 5,1 milioane de euro pentru detinerea aditionala de 32% se va deconta pana in decembrie 2020.

„Achizitia se incadreaza in politica Grupului TeraPlast de a-si consolida participatiile in subsidiarele sale. Evolutia business-ului de la intrarea in Grupul TeraPlast si pana acum ne confirma increderea pe care am avut-o si o avem atat in potentialul companiei, cat si in oportunitatile pe care le poate oferi piata de invelitori a carei valoare este de peste 300 milioane de euro”, mentioneaza, intr-un comunicat de presa, Dorel Goia, presedintele Consiliului de Administratie al Teraplast.

In primul trimestru din 2019, Wetterbest a avut cea mai mare contributie la evolutia cifrei de afaceri consolidata a Grupului Teraplast, adaugand 3,9 milioane de euro fata de trimestrul 1 din 2018. Cresterea vine ca urmare a masurilor implementate la nivelul departamentului comercial, precum si a dezvoltarii segmentului industrial.

Pentru 2019, compania isi propune o cifra de afaceri de 55 milioane de euro, cu 18% peste valoarea din 2018 si cresterea cu 51% a EBITDA, pana la 4,6 milioane de euro. La aceste obiective va contribui si noua facilitate de productie, obiectul proiectului co-finantat prin schema de ajutor de stat, care va functiona incepand cu trimestrul 3 al acestui an.

Citeste si:
Wetterbest deschide o nouă fabrică, în plină criză de coronavirus.
Wetterbest deschide o nouă...
Citeste si:
Tratament pentru cresterea parului
Tratament pentru cresterea...

Din ajutorul de stat de 6,8 milioane de euro primit de catre Grupul Teraplast anul trecut, Wetterbest beneficiaza de aproximativ 1,9 milioane de euro pentru investitia intr-o unitate noua de productie in Baicoi.

Achizitia Depaco a inceput in 2017, TeraPlast preluand pachetul majoritar de 67% in ianuarie 2018.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri