Grupul Teraplast si-a majorat cu 32% participatia in Depaco, producator de sisteme complete pentru acoperisuri prin brandul Wetterbest, ajungand la o participatie de 99%.

In urma contractului incheiat in data de 10 mai 2019, investitia totala a Teraplast in detinerea de 99% din Depaco va depasi 17 milioane de euro. Pretul de 5,1 milioane de euro pentru detinerea aditionala de 32% se va deconta pana in decembrie 2020.

„Achizitia se incadreaza in politica Grupului TeraPlast de a-si consolida participatiile in subsidiarele sale. Evolutia business-ului de la intrarea in Grupul TeraPlast si pana acum ne confirma increderea pe care am avut-o si o avem atat in potentialul companiei, cat si in oportunitatile pe care le poate oferi piata de invelitori a carei valoare este de peste 300 milioane de euro”, mentioneaza, intr-un comunicat de presa, Dorel Goia, presedintele Consiliului de Administratie al Teraplast.

In primul trimestru din 2019, Wetterbest a avut cea mai mare contributie la evolutia cifrei de afaceri consolidata a Grupului Teraplast, adaugand 3,9 milioane de euro fata de trimestrul 1 din 2018. Cresterea vine ca urmare a masurilor implementate la nivelul departamentului comercial, precum si a dezvoltarii segmentului industrial.

Pentru 2019, compania isi propune o cifra de afaceri de 55 milioane de euro, cu 18% peste valoarea din 2018 si cresterea cu 51% a EBITDA, pana la 4,6 milioane de euro. La aceste obiective va contribui si noua facilitate de productie, obiectul proiectului co-finantat prin schema de ajutor de stat, care va functiona incepand cu trimestrul 3 al acestui an.

Din ajutorul de stat de 6,8 milioane de euro primit de catre Grupul Teraplast anul trecut, Wetterbest beneficiaza de aproximativ 1,9 milioane de euro pentru investitia intr-o unitate noua de productie in Baicoi.

Achizitia Depaco a inceput in 2017, TeraPlast preluand pachetul majoritar de 67% in ianuarie 2018.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri