Obligatiunile emise de compania de e-learning Ascendia au intrat miercuri la tranzactionare pe piata AeRO, administrata de Bursa de Valori Bucuresti (BVB).

Listarea obligatiunilor are loc la 4 luni dupa succesul unui plasament privat, in valoare totala de 3 milioane de lei (633.000 euro), care a dus la inchiderea ofertei din prima zi, dupa o suprasubscriere de 114%.

Spre deosebire de plasamentul privat, accesibil pentru mai putin de 150 de investitori, listarea obligatiunilor la BVB, cu valoarea nominala de 100 de lei, ofera posibilitatea oricarei persoane sau companii interesate sa le includa in portofoliul investitional. Obligatiunile Ascendia au o o dobanda anuala de 10% in lei. Plata dobanzii se va face semestrial, iar obligatiunile (listate sub indicativul bursier ASC22) vor putea fi rascumparate la scadenta, in 2022.

„Dinamismul pietei pe care activam ne-a impus o dezvoltare accelerata, in conditiile majorarii cu aproape 60% a cifrei de afaceri in primul semestru din 2019. Emisiunea de obligatiuni ne-a permis sa sustinem expansiunea, imbunatatindu-ne indicatorii de lichiditate si venind in intampinarea cererii tot mai mari pentru produsele noastre”, a declarat Cosmin Malureanu, CEO Ascendia.

Oferta de obligatiuni Ascendia a fost intermediata de Tradeville, casa de brokeraj in 2019 s-a concentrat puternic pe ofertele de obligatiuni ale unor companii de talie medie si mica. In total, Tradeville a intermediat anul acesta oferte in valoare de peste 40 mil. lei.

Citeste si:
Filip & Company a asistat oferta de obligatiuni BII de 500 mil. lei
Avocatii Filip & Company au...

Ascendia este listata in piata AeRO din iulie 2016, compania fiind in prezent evaluata pe bursa la 10 mil. lei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Autonom a vandut obligatiuni de 20 MIL. euro