CIX Markets, un furnizor de servicii de tranzacționare online din Marea Britanie pentru investitori privați, instituții, bănci și case de brokeraj, intră pe piața românească prin înființarea unei sucursale în București.

CIX Markets este brandul comercial al companiei City Credit Capital Limited (UK), care este autorizată și reglementată de Autoritatea de Conduită Financiară (FCA) din Marea Britanie, din 2004.

CIX Markets se va concentra pe furnizarea de servicii de tranzacții forex (FX) și Contracte pe Diferență (CFD) investitorilor locali. Clienții CIX Markets vor avea acces la tranzacționare de instrumente financiare lichide, inclusiv tranzacții FX, indici bursieri, metale prețioase sau mărfuri fie prin platforma MetaTrader 4 fie prin intermediul platformei proprii CIX Trader, ambele sisteme fiind disponibile atât pe desktop cât și pe dispozitive mobile.

Cosmin Ruse, un trader român cu experiență, va administra sucursala din București și va fi responsabil de creșterea afacerii pentru City Credit Capital (CCC) și de promovarea brandului CIX Markets în România. Înainte de a se alătura CCC, Cosmin Ruse a deținut o serie de poziții de conducere în case de brokeraj românești precum Vienna Investment Trust și Dorinvest. City Credit Capital intenționează să creeze și parteneriate instituționale cu casele de brokeraj locale.

„Strategia noastră în România este de a stabili o bază de clienți fideli, cu care putem construi o relație strânsă. Focusul nostru este pe calitate în primul rând și nu pe cantitate, prin urmare, nu ne concentrăm pe o creștere rapidă, ci mai degrabă pe construirea reputației noastre, întrucât intenționăm să rămânem în România pe termen lung. Acesta este motivul pentru care obiectivul nostru principal va fi să oferim servicii impecabile clienților noștri”, a declarat Cosmin Ruse, Director General și reprezentant legal al sucursalei City Credit Capital din București.

Acesta menționează ca obiectivul firmei este de a deveni brokerul preferat pentru tranzacții FX în România în următorii cinci ani.

„România este o piață sofisticată și matură, unde am găsit personal cu experiența potrivită să conducă un birou local, aspect fundamental pentru noi, întrucât calitatea serviciilor oferite clienților noștri a fost întotdeauna de o importanță esențială pentru CCC. În plus, România are o autoritate de reglementare locală puternică pe care o apreciem, deoarece permite CIX Markets să ofere clienților un serviciu deschis și transparent de înaltă calitate pe o piață în care protecția clienților este un factor important”, a declarat Simon Daniels, Director Executiv al City Credit Capital UK Limited, explicând motivele din spatele deciziei grupului CCC de a intra pe piața din România.

Grupul CCC are o experiență de peste 16 ani în servicii de tranzacționare. Biroul nou deschis la București este prima sucursală europeană a companiei, care are birouri în Hong Kong, Santiago, Mexic și Londra, unde se află de altfel și sediul companiei.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri