Meta Estate Trust anunță aprobarea majorării capitalului social cu suma de 35,9 milioane de lei în Adunarea Generală a Acționarilor, care a avut loc în data de 27 septembrie 2021. Suma va fi atrasă atât de la acționarii actuali, cât și de la investitori noi printr-un plasament privat estimat a se derula în a doua jumătate a lunii noiembrie. Investitorii care vor participa la plasamentul privat vor beneficia de o alocare de 10% în acțiuni preferențiale purtătoare de dividend preferențial.

Meta Estate Trust are o structură de tip holding care și-a propus să ”democratizeze investițiile în imobiliarele rezidențiale” prin crearea unui instrument financiar și operațional în care orice investitor poate profita de beneficii, indiferent de capitalul de care dispune. Obiectivul managementului Meta Estate Trust este atingerea unei ținte de randament proiectată ca medie anuală în primii ani de aproximativ 15%.

Modelul investițional presupune achiziția de locuințe în proiecte rezidențiale în faze incipiente ale construcției cu exit înainte sau la finalizarea acestora, cât și parteneriate cu dezvoltatori. Compania are in vedere un ciclu scurt de rotire a capitalurilor, de aproximativ 18 luni.

„Într-un timp foarte scurt am reușit sa atragem în proiectul nostru peste 92 de investitori, oameni de afaceri cu mare experiență și antreprenori, iar Meta Estate Trust este deja un nume recunoscut pe piața imobiliară locală. Acționarii au aprobat în unanimitate majorarea de capital, iar prin noul plasament privat ne dorim să atragem și alți investitori care vor beneficia de acțiuni preferențiale. Ne dorim ca în luna aprilie a anului viitor să ne listăm printr-un IPO pe piața secundară la Bursa de Valori București, iar în următorii trei ani sperăm să continuăm să creștem accelerat valoarea companiei”, a declarat Eugen Voicu, cofondator Meta Estate Trust.

Plasamentul privat va fi ultimul înainte de listarea pe piața de capital, conform planului companiei care prevede atingerea unui capital social de 75 de milioane de lei. Obiectivul va fi astfel atins cu un an mai devreme decât a fost prognozat inițial.

“Rundele de finanțare de până acum ne-au permis să ne dezvoltăm peste așteptări. Cu noul capital pe care îl vom atrage vom continua achizițiile de apartamente în diverse faze de finalizare și vom încheia parteneriate cu tot mai mulți dezvoltatori imobiliari consacrați. În prezent avem investiții în 14 proiecte rezidențiale în valoare de peste 8 milioane de euro în mai multe orașe din țară. Pe piața imobiliară locală vedem în continuare o dinamica pozitivă a prețurilor în condițiile în care există o cerere susținută din partea cumpărătoriilor și un context inflaționist care va continua să pună presiune pe prețurile imobilelor, a declarat Oriol Casellas (foto), CEO Meta Estate Trust.

Compania este implicată, în prezent, în proiecte rezidențiale din orașe precum București, Constanța, Sibiu, Iași, Brașov și în stațiunile de pe litoral.

Meta Estate Trust este administrată de cei cinci inițiatori ai proiectului: Eugen Voicu – prin Certinvest Management Solutions, Ionuț Nicolescu – președinte SVN România, Adrian Stanciu – membru fondator al Erudio și Ascendis Consulting, compania Delta Studio – prin antreprenorii Dragoș Bonea și Alex Bonea și Cosmin Mizof, cu suportul unui Advisory Board format din cinci acționari: Ilinca Von Derenthall, Marian Alecu, Andreea Păun, Marius Scuta și Viorel Nica.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri