LIFE IS HARD S.A.(LIH), companie de tehnologie listată la BVB, piața AeRO, a aprobat divizarea nominală a acțiunilor companiei de la 1 RON/acțiune la 0,5 RON/acțiune și a decis trecerea companiei pe piața principală.

De demersul de divizare vor beneficia toți acționari LIFE IS HARD care au cumpărat acțiuni până la data de 18 ianuarie 2022 (ex-date 19 ianuarie 2022) și sunt înregistrați în Registrul Acționarilor la data de 20 ianuarie 2022, data efectivă a plății urmând să fie 21 ianuarie 2022.

„Splitul este un mod de a facilita tranzacționarea acțiunilor LIH. Ne dorim să le oferim investitorilor noștri mai multă flexibilitate în ceea ce privește portofoliile pe care le dețin, iar divizarea acțiunilor va contribui, în perspectiva, inclusiv la creșterea nivelului de lichiditate”, menționează Cătălin Chiș (foto), președinte al Consiliului de Administrație LIFE IS HARD.

În ceea ce privește trecerea pe piața de capital reglementată, Cătălin Chiș estimează că „este un proiect a cărui concretizare se va vedea la începutul anului 2023”.

Ambele decizii sunt luate în contextul în care valoarea companiei a crescut constant, ajungând la aprox. 58 mil lei, conform BVB, iar o consolidare orientativă a cifrei de afaceri arată peste 15 milioane lei la nivelul tuturor deținerilor LIH în S1 2021.

Cifrele înregistrate sunt urmarea noii strategii de dezvoltare, care vizează, din 2020, consolidarea fundamentului LIFE IS HARD și creșterea competențelor prin fuziuni și achiziții. Compania s-a extins deja pe trei zone noi – telecomunicații și e-commerce – prin preluarea fondului de comerț APS și TreeComm, respectiv prin achiziția a 100% din acțiunile Innobyte, după ce primul pas pentru extindere a fost intrarea în acționariatul Performia Finance, companie de servicii și consultanță financiară.

Campania de achiziții LIFE IS HARD continuă în următoarele 12 luni, iar compania vizează jucători din tehnologie cu competențe complementare, cu care să construiască parteneriate și performanțe solide.

Citeste si:
O companie românească de IT, care a crescut de 17 ori în pandemie,...
Safetech Innovations, o...

Pentru 2021, LIFE IS HARD și-a propus să atingă o cifră de afaceri consolidată de 30 milioane lei, iar până în 2022 capitalizarea să ajungă la 100 milioane lei.

LIFE IS HARD este prima companie românească de software listată la Bursa de Valori București – piața AeRO, și are expertiză avansată în dezvoltarea de proiecte de digitalizare pentru companii și comunități.

Sursa foto: Life is Hard

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri