Popularitatea tranzacționării pe burse a explodat în 2020, primul an al pandemiei și o perioadă în care majoritatea populației globale a fost nevoită să își petreacă mai mult timp în casă. Remarcând acest trend, Apple și gigantul financial Goldman Sachs au decis să lanseze o funcție de investiții care să le permită utilizatorilor de iPhone să cumpere și să vândă acțiuni, scrie CNBC, care citează surse apropiate acestui proiect.

Proiectul a fost abandonat anul trecut, deoarece când popularitatea burselor a luat-o în sens invers.

Efortul, care nu a fost raportat anterior, s-ar fi adăugat la suita de produse financiare ale Apple, susținute de Goldman.

Apple s-a asociat pentru prima dată cu banca de pe Wall Street pentru a oferi un card de credit în 2019, iar apoi a adăugat împrumuturi de tip "cumpără acum, plătește mai târziu" (BNPL) și un cont de economii cu randament ridicat. Compania a declarat luna trecută că utilizatorii Apple au în prezent peste 10 mld. dolari în conturile de economii oferite în ecosistemul companiei.

Apple a lucrat la funcția de investiții într-o perioadă în care dobânzile erau aproape de nivelul zero (în timpul pandemiei COVID-19) și când consumatorii erau blocați acasă și își foloseau economiile record pentru a tranzacționa pe burse. Funcția de investiții Apple trebuia să fie lansată în 2022.

Inflația și creșterea dobânzilor a zguduit însă bursele în anii care au urmat, iar oficialii Apple s-au temut că utilizatorii vor avea reacții puternic negative dacă vor ajunge să piardă bani la bursă folosind o aplicație oficială a companiei. În aceste condiții, Apple pare să fi renunțat la proiect, chiar dacă în momentul de față nu există informații clare cu privire la viitorul acestuia.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri