Ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei, Liviu Dragnea, spune ca, intrucat Traian Basescu "are o problema serioasa in ultimul timp" cu bugetul de la ministerul pe care il conduce, va face luni o conferinta de presa in care va prezenta o comparatie intre bugetele din 2009 pana in 2014.

Liviu Dragnea a declarat, la Poiana Brasov, ca, tinand cont ca presedintele Traian Basescu "tot are o problema serioasa in ultimul timp" cu bugetul de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, va face, luni, o conferinta de presa in care va prezenta o comparatie intre bugetele ministerului din 2009 pana in 2014, precum si modul cum au fost repartizati banii in acei ani, scrie Mediafax.

"M-am hotarat ca luni sa fac o conferinta de presa pentru a-i raspunde si dumnealui (n.r. - Traian Basescu) si doamnei Udrea, pentru ca am inteles ca a venit cu niste grafice pe la televizor. Si o sa le satisfac curiozitatea si daca tot si-au dorit lucrul acesta, o sa prezint publicului o comparatie atat intre bugetele ministerului din 2009 pana in 2014, cat si alta comparatie interesanta: modul cum au fost repartizati banii in acei ani. Spre deosebire de acest an, 2013-2014, cand este pentru prima data cand fondurile se repartizeaza transparent si dupa niste criterii de prioritizare clar trecute in acte normative, cu repartizarea facuta anul trecut toata pusa pe site, ceea ce nu s-a mai facut si o sa vedem daca o sa le placa", a spus Dragnea.

Vicepremierul a mai spus ca va prezenta si o comparatie intre gradul de absortie a fondurilor europene pentru acest minister.

Presedintele Traian Basescu i-a transmis, miercuri, presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, scrisoarea in care solicita respingerea prevederilor referitoare la acciza de 7 eurocenti din proiectul de lege privind aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului 111/2013.

Presedintele mentiona, intre altele, in scrisoarea transmisa presedintelui Camerei Deputatilor ca, in sedinta de marti, plenul Camerei Deputatilor a decis retrimiterea la Comisia pentru buget, finante si banci a Proiectului de Lege privind aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 111/2013 pentru reglementarea unor masuri fiscale si pentru modificarea unor acte normative (PL-x nr. 67/2014), fapt care va conduce la o intarziere in ceea ce priveste finalizarea procedurii legislative in legatura cu acest proiect de lege.

"Incepand cu 1 aprilie 2014, una dintre masurile reglementate prin aceasta ordonanta, respectiv cresterea accizei la carburant cu 7 eurocenti, isi produce efectele. Introducerea cresterii de acciza cu 7 eurocenti are efecte negative majore atat la nivelul populatiei, cat si la cel al mediului de afaceri. Efectele se vor reflecta in intreg lantul economic, prin scaderea consumului, scaderea profitabilitatii companiilor si, implicit, scaderea incasarilor la bugetul de stat. Consider ca aceasta taxa este introdusa doar pentru ca asigura fonduri la dispozitia domnului Liviu-Nicolae Dragnea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, pentru a-i distribui baronilor locali in scopuri electorale", se arata in scrisoarea presedintelui Traian Basescu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri