Ponta: Sper ca in 2019, cand vom avea presedintia UE, la masa sa stea si R. Moldova, ca membru

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, sambata, la lansarea eurocandidatilor PSD-PC-UNPR, ca cerinta speciala pentru acestia si pentru Martin Schulz este ca in 2019, cand Romania va avea presedintia UE, la masa Uniunii sa stea si Republica Moldova, ca membru cu drepturi depline.

"Am o cerinta speciala si pentru Martin Schultz si pentru toti cei pe care ii vom trimite in PE, vreau sa ma asigure ca visul meu, visul prim-ministrului Moldovei, Iurie Leleanca, ca in 2019, atunci cand Romania va avea presedintia UE, la masa va sta cu drepturi depline si Moldova. Va fi un vis pe care il vom indeplini impreuna", a afirmat Ponta, in prezenta presedintelui PE, Martin Schulz, noteaza Mediafax.

El a adaugat ca trebuie reparata o nedreptate istorica si pe ambele maluri ale Prutului sa fie cetateni europeni. "Avem obligatia ca, impreuna cu toti partenerii nostri externi sa reparam o nedreptate istorica, ca pe ambele maluri ale Prutului sa fie cetateni europeni si aceasta este sarcina speciala si rugamintea pe care o am la toti europarlamentarii romani, la toti prietenii nostri din Europa si cred ca impreuna vom trai in 2019 acel moment extraordinar pe care cred ca si-l doresc romanii de pe ambele maluri ale Prutului", a spus Ponta.

Premierul a mai spus ca ii roaga participantii la lansare sa mearga in tara pentru votul privind eurocandidatii aliantei si ca presedintele Comisiei Europene sa fie un european pentru romani si pentru toti europenii.

Citeste si:
Coronavirus: Firmele locale de transport, GRAV afectate
Coronavirus: Firmele locale...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Citește și
Schimbari in structura filialei Daimler din Romania
Setari Cookie-uri