Candidatul la Presedintie din partea dreptei, anuntat in iulie. Va fi Iohannis?

Prim-vicepresedintele demisionar al PNL Klaus Iohannis spune ca este "multumit" de faptul ca discutiile PNL-PDL au dus la "concluzii esentiale". Printre acestea, el a mentionat acordul asupra unui partid mare de dreapta si a a unui candidat unic la prezidentiale, care va fi anuntat cel mai probabil in iulie.

Klaus Iohannis a declarat, joi, intr-o conferinta de presa la Sibiu, ca la intalnirea de miercuri dintre liderii PNL si PDL nu s-a discutat despre numele candidatului la Presedintie, precizand ca "acest subiect nu este acum in discutia despre partide".

El s-a declarat multumit ca in urma discutiilor de miercuri s-a ajuns la concluzii "esentiale pentru Romania", respectiv ca va exista un partid mare de dreapta si ca PNL si PDL vor avea candidat unic la Presedintie.
Intrebat daca vor fi atrase si alte partide in aceasta constructie, Iohannis a raspuns: "Deocamdata ne concentram pe aceste doua mari partide (....)Posibil sa fie atrase si alte partide", potrivit Mediafax.

El a mai spus ca PNL si PDL sunt partide "de ponderi sensibil egale, care doresc o fuziune fara sa dispara programele unuia sau altuia, fara sa dispara lideri politici, ba dimpotriva, vor sa obtina pozitii mult mai grele". Prim-vicepresedintele demisionar al PNL Klaus Iohannis a adaugat ca "prin iulie" ar trebui anuntat si candidatul la Presedintie.

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, miercuri, ca PDL si PNL nu vor face o alianta, ci "vor lucra pas cu pas pentru a ajunge la o mare constructie de dreapta" prin fuziune. El a spus ca PNL si PDL vor lucra "pas cu pas" sa ajunga la "un mare partid de centru-dreapta", mentionand ca este "destul de greu de crezut" ca se va reusi aceasta pana la alegeri.

Citeste si:
Metrorex ar putea plati despagubiri de 188 milioane lei
Revista presei 19 septembrie:...
Citeste si:
27 de idei pentru un mic dejun gustos si sanatos
27 de idei pentru un mic...

Blaga a precizat ca se discuta de "o fuziune", care sa fie realizata "in timp". Liderul liberal Crin Antonescu a mentionat, la randul sau, ca, in urma discutiei PNL-PDL de miercuri, s-a luat hotararea de a construi impreuna "un proiect care sa implice un mare partid de dreapta intr-un viitor cat mai apropiat".

"In urma acestei prime discutii pe care delegatiile partidelor noastre le-au purtat, in esenta am luat hotararea de a colabora, de a construi impreuna un proiect politic solid, de durata, un proiect pentru Romania, un proiect care sa implice un mare partid de dreapta intr-un viitor cat mai apropiat, o constructie pentru alegerile prezidentiale, pentru administratia locala si pentru alegerile parlamentare, pentru o viitoare guvernare impreuna", a spus Antonescu.

"Exista principii si valori fundamentale care ne unesc, exista elemente programatice, exista complementaritate si exista o vointa politica pe care am exprimat-o si am confirmat-o, am verificat-o astazi impreuna", a adaugat Crin Antonescu.

Citeste si:
Dosarul EADS a fost clasat. De ce au luat procurorii aceasta decizie
Dosarul EADS a fost clasat....

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri