In Rwanda, la Kigall va pleca, in perioada 1-3 iulie, deputatul PDL Andreea Paul, care va participa la reuniunea Forumului Global al Femeilor din Parlamente, o fundatie independenta, internationala, unde se va discuta, printre altele, despre egalitatea de gen in politica, importanta legislatiei in stabilirea egalitatii de gen si in procesul de emancipare al femeilor, rolul femeilor in procesele de pace, reconciliere si securitate.

Patru deputati, Tamara Coifu (PSD), Tudor Ciuhodaru (PPDD), Mircea Liubanovici (PDL), Ioan Roman (PSD) vor avea, in perioada 23-25 iunie, in Cipru, la Nicosia, intalniri bilaterale cu oficiali din Cipru in scopul "consolidarii dialogului parlamentar bilateral romano-cipriot si al rolului diplomatiei parlamentare in privinta colaborarii dintre cele doua tari".

In Azerbaidjan, la Baku, vor pleca, in perioada 28 iunie-2 iulie, trei parlamentari - Rodica Nassar (PSD), Victor Paul Dobre (PNL) si Luminita Pache-Adam (PPDD), la sesiunea Adunarii Parlamentare a OSCE, care va avea tema generala "Helsinki +40: catre securitatea umana pentru toti". La New York se va deplasa, in perioada 30 iunie-2 iulie, deputatul UDMR Laszlo Borbely pentru sesiunea Forumului Politic la nivel inalt pentru dezvoltare durabila.

Citeste si:

In perioada 23-27 iunie vor pleca la Strasbourg, la Sesiunea Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei, 8 deputati: Ionut Stroe, Catalin Fenechiu, Marian Neacsu, Mihai Tudose, Florin Iordache, Cezar Preda, Mugurel Cozmaciuc si Alina Gorghiu. La reuniune vor avea loc alegeri pentru functia de secretar general al Consiliului Europei, dezbateri privind contributia parlamentarilor pentru solutionarea conflictului din Sahara Occidentale, numarul mare de imigranti clandestini sositi in zonele de coasta italiene, violenta in si prin media, independenta CEDO.

In Austria, la Viena, la Forumul Anual al Strategiei UE pentru regiunea Dunarii se va deplasa deputatul PSD Vasile Suciu (PSD), iar la Mocova va pleca Niculae Mircovici, in 26-30 iunie, la Adunarea Generala a Adunarii Interparlamentara a Ortodoxiei. Toate aceste deplasari au fost aprobate in ultimele sedinte ale Biroului Permanent al Camerei Deputatilor, cu mentiunea ca au caracter parlamentar si se vor asigura din bugetul Camerei Deputatilor: transportul, cazarea, diurna si unde este cazul, translatia, cadourile simbolice. Sesiunea parlamentara se incheie la sfarsitul lunii iunie.