Ministrul de Externe, Titus Corlatean, a afirmat, vineri, la CAE, ca UE trebuie sa fie pregatita pentru adoptarea de masuri sanctionatorii suplimentare, in situatia in care Federatia Rusa nu va contribui activ la de-escaladarea situatiei din estul Ucrainei, informeaza MAE.

Ministrii de externe ai UE au salutat, vineri, la reuniunea extraordinara a Consiliului Afaceri Externe (CAE) eforturile de asistenta umanitara ale ONU si au exprimat intentia Uniunii de a contribui la acestea.

Totodata, ei au indicat ca orice livrare de asistenta umanitara, incepand cu Rusia, trebuie sa se desfasoare in conformitate cu legislatia internationala si cu principiile in domeniu si numai cu consimtamantul autoritatilor ucrainene.

Potrivit MAE, sefii diplomatiilor europene au subliniat ca orice actiune militara unilaterala a Federatiei Ruse in Ucraina, chiar si sub pretextul unei interventii umanitare, va fi tratata ca o incalcare grava a legislatiei internationale si au reluat solicitarea adresata Moscovei de a opri imediat fluxul de material si personal militar inspre Ucraina.

De asemenea, ministrii au constatat faptul ca motivele aflate la baza regimului sanctionator la adresa Rusiei – legate de incalcarea grava a legislatiei internationale prin anexarea ilegala a Peninsulei Crimeea si destabilizarea Ucrainei – sunt inca valide. In acest context, Concluziile feuniunii adoptate de ministrii de Externe fac referire la considerarea unor pasi suplimentari in domeniul masurilor restrictive, daca situatia din teren o va impune.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri