Senatorul PSD Valcov, sotul Laviniei Sandru si finul lui Gusa, propus ministru al Bugetului

Senatorul PSD Darius Valcov, propus de premierul Victor Ponta pentru postul de ministru delegat pentru Buget, activeaza doar de doi ani in formatiunea social-democrata, el fiind, anterior, vreme de 12 ani, membru marcant al PD, primar PD al municipiului Slatina in doua mandate si liderul PDL Olt.

Valcov are varsta de 37 de ani si este casatorit, din 2005, cu fosta deputata si presedinte al PIN, Lavinia Sandru, actualmente realizatoare tv. Cei doi au impreuna un copil. Nasul de cununie al celor doi este fostul consilier politic Cozmin Gusa.

Valcov este doar din 2012 membru al PSD, el fiind din 2000 membru al PD, ulterior PDL si presedinte al filialei PDL Olt. Intre 2004 si 2012, cat a activat in PD, devenit PDL, Valcov a fost primar al municipiului Slatina, ales in doua mandate consecutive.

In prezent,Valcov este senator PSD si presedintele Comisiei pentru administratie publica si organizarea teritoriului din Senat. El a fost si presedintele Comisiei speciale comune pentru Rosia Montana. In ceea ce priveste studiile, Valcov detine titlul de doctor in economie, acordat de ASE. El este licentiat atat in Drept, la Universitatea Spiru Haret din Bucuresti, cat si in Economie, la ASE.

Intre 2000 si 2004 Valcov a lucrat ca director general al sucursalei din Slatina a Bancii Populare Romane pentru Dezvolare, iar in 2004 a fost director economic al SC Octogon SRL. Valcov cunoaste engleza si franceza.

Citeste si:
În memoria victimelor de la Balș, un senator PSD a împărțit...
INCENDIUL DE LA BALȘ | În...

Darius Valcov nu are in proprietate terenuri si nici cladiri, conform ultimei declaratii de avere depuse la Senat. El detine un autoturism Jeep Wrangler pe care l-a cumparat in 2014 de Lavinia Sandru si are in proprietate bijuterii si obiecte de arta in valoare de 62.000 de lei, scrie Mediafax.

Valcov a trecut in declaratia de avere un cont curent deschis la BCR pe numele Laviniei Sandru in 2009 in valoare de 155.000 lei. Tot Lavinia Sandru este cea care detine actiuni, in calitate de asociat, la firma Loyal Leasing in valoare de 25.000 lei si a acordat un imprumut in nume personal acestei firme in suma de 90.000 lei.

Valcov nu are datorii

El are un venit anual de 64.512 lei reprezentand indemnizatia sa de senator. Sotia sa, Lavinia Sandru, a obtinut venituri de 4.368 lei de la Aldaco Film, ca director general, dar si alte venituri reprezentand drepturi de autor in valoare totala de 69.500 lei de la Casa Artelor Sector 3, Asociatia Profamilie, Pakiss Brand sau Centrul Cultual European Sector 6.

Citeste si:
Vlad Voiculescu dezminte informația conform căreia ar avea 21 de...
Vlad Voiculescu dezminte...
Sursa foto: dariusvalcov.ro

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri