Traian Basescu, dupa intalnirea cu Catherine Ashton: Situatia de securitate din estul Ucrainei e ingrijoratoare

Traian Basescu a primit-o joi, la Palatul Cotroceni, pe Catherine Ashton, Inalt Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe si Politici de Securitate. Cei doi au apreciat ca situatia de securitate din estul Ucrainei se mentine extrem de ingrijoratoare.

Potrivit unui comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale, presedintele Traian Basescu si Catherine Ashton au analizat situatia de securitate din estul Ucrainei, pe care o considera a se mentine extrem de ingrijoratoare. Traian Basescu a vorbit, totodata, si despre faptul ca Uniunea Europeana trebuie sa sprijine in modul cel mai ferm solutionarea crizei de securitate prin restabilirea controlului autoritatilor legitime ucrainene in regiunile ocupate de grupurile inarmate ilegale, informeaza Mediafax.

”In opinia celor doi inalti oficiali, reuniunea Consiliului European din 30 august a.c. de la Bruxelles (Regatul Belgiei) va permite reafirmarea vointei politice comune a statelor membre in sensul sustinerii acordate Ucrainei in respingerea agresiunii la care este supusa incepand cu ultimele luni”, precizeaza comunicatul de presa. Presedinte Traian Basescu i-a adresat multumiri lui Catherine Ashton pentru modul constructiv in care a promovat interesele comune ale Uniunii Europene in procesele de solutionare a crizelor sau conflictelor internationale.

In plus, seful statului a apreciat ca meritul de a sustine afirmarea Uniunii ca actor global este cu atat mai mare cu cat situatia de securitate a fost cu deosebire complexa pe durata mandatului sau.

Citeste si:
Băsescu: Trump, pe cale să îşi facă ţara praf şi pulbere
Băsescu: Trump, pe cale să...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri