Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca nu l-au surprins marturisirile jurnalistului Robert Turcescu, aratand ca “cine seamna vant culege furtuna” si avertizand ca acest lucru este valabil si pentru alti apropiati ai presedintelui Traian Basescu. Intrebat daca l-au surprins marturisirile lui Robert Turcescu, Ponta a raspuns: “Pe mine, nu, normal”, potrivit Mediafax.

El a adaugat ca institutiile statului sunt cele care verifica aplicarea si respectarea legii in acest caz. “Dati-mi voie sa nu intru in aceasta discutie, decat recunoscand faptul ca cine seamna vant culege furtuna. Este valabil si pentru alti oameni apropiati domnului Basescu”, a mai spus Ponta. Intrebat de ce crede ca Robert Turcescu a facut dezvaluirea chiar inaintea campaniei electorale pentru prezidentiale, Ponta a raspuns: “Daca domnul Basescu tocmai la el s-a gasit, putea sa se duca, de exemplu, la Sorina Matei si nu era niciun fel de problema. S-a dus exact la domnul Turcescu. Probabil ca a fost situatia, nu stiu ce a fost. Nu ma pricep, cred ca trebuie sa vorbiti cu domnul Basescu de scenarii”. Ponta a mai aratat ca in acest caz este vorba despre relatia intre politicieni si jurnalisti si a aratat ca el nu este un invitat obisnuit in emisiunea moderata de Robert Turcescu si trebuie intrebati cei care se duc in fiecare seara la aceasta emisiune, “cativa” fiind si candidati la prezidentiale. “Cred ca este vorba de relatia intre politicieni si jurnalisti. Dupa cum stiti, eu nu sunt un invitat de obiciei al domnului Turcescu, cred ca trebuie sa-i intrebati pe cei care se duceau in fiecare seara la domnul Turcescu, cativa sunt si candidati la prezidentiale, ca se leapada, ca nu se leapada. Intrebati-i pe ei, ca eu nu am aceasta problema si nici nu am surprize”, a spus Ponta.

MApN spune ca nu face niciun fel de comentariu legat de cazul jurnalistului Robert Turcescu - care a dezvaluit ca a fost ofiter acoperit -, ministerul precizand ca aplica legile tarii si ca, daca se vor constata nereguli, alte institutii ale statului sunt abilitate sa se pronunte. ”In legatura cu informatiile referitoare la Robert Turcescu, aparute in spatiul public in ultimele zile, facem urmatoarele precizari: Ministerul Apararii Nationale nu face niciun fel de comentariu pe marginea acestui subiect. MApN aplica legile tarii si considera ca dezbaterile care pot aduce atingere imaginii Armatei Romaniei nu sunt benefice. Daca se vor constata nereguli, alte institutii ale statului sunt abilitate sa se pronunte”, se arata intr-un comunicat al MApN.

Citeste si:

Duminica, jurnalistul Robert Turcescu a dezvaluit pe blogul sau ca a fost locotenent colonel sub acoperire. Postarea intitulata ”Marturise si spovedanie” a fost insotita de copii ale unui livret militar cu fotografia sa si doua state de plata. Pe livretul militar apare stampila MApN - UM 02515. "Da, am fost lt -colonel sub acoperire. Public mai jos cateva dintre statele de plata, cu sumele de bani pe care le-am primit", a scris Turcescu pe blogul personal. "Am ales sa nu-l tradez pe bunul Dumnezeu si sa fac aceasta marturisire publica. Refuz sa fiu Iuda in fata lui Christos, chiar daca astazi, celor ce vor citi si vor vedea acest text poate ca nu le va fi foarte clar ce se intampla. Rugati-va pentru mine si cu mine sa fim iertati si izbaviti. Sunt pregatit sa indur oprobiul public, il merit, dar sper sa avem parte de legi si de judecatori drepti. Cu Dumnezeu inainte si va fi bine! Va cer iertare tuturor", a mai scris acesta.

Duminica seara, intr-o emisiune la postul B1 TV, el a confirmat ca documentele sunt reale, fara a spune al carei institutii ar fi fost ofiter acoperit. Turcescu a spus ca este dispus oricand va fi chemat in fata judecatorului sa spuna tot ceea ce stie despre aceste documente. Robert Turcescu a anuntat totodata ca se retrage din presa. In anul 2012, Ministerul Apararii Nationale a confirmat ca jurnalistul Robert Turcescu primise gradul de locotenent-colonel. Turcescu aparea pe o lista impreuna cu politicieni, fosti ministri, primari, presedinti, alti jurnalisti. Atunci, Robert Turcescu, a sustinut, intr-o scrisoare adresata MApN, ca pentru el acest lucru reprezinta o „regretabila eroare” si solicita de urgenta „indreptarea acestei situatii prin revenirea la starea de fapt: cetatean roman care nu si-a satisfacut stagiul militar si, prin urmare, nu poate apartine corpului ofiteresc al Armatei Romane”. Robert Turcescu spunea, ca in situatia in care nu i se va anula gradul primit „in mod accidental”, va „actiona in judecata MApN pentru prejudicii grave de imagine si tragerea la raspundere a celor care se fac vinovati de acest lucru". MApN a dat publicitatii in august 2012 o lista cu cei carora le-au fost acordate grade militare in perioada 2010-2012 si pentru care s-au inregistrat nereguli, in care apareau inclusiv politicieni, sportivi renumiti si in care se regasea si numele lui Robert Turcescu. Ulterior, Ministerul a retras toate aceste grade acordate cu nereguli.

Sursa foto: Gov.ro