Europarlamentarul Monica Macovei, candidat independent la prezidentiale, solicita organizarea unui referendum national pe tema imunitatii parlamentarilor.

“Coruptia ucide. Ne ucide copiii si fizic, si intelectual. Recent un copil a murit in Valcea cazand in fosa septica a scolii. Iar copiii au inceput anul scolar fara manuale, pentru prima data dupa razboi. Si in timpul razboiului aveau manuale, copiii de clasa I si a II-a. Si asta in conditiile in care politicienii cheltuie miliarde de euro pentru alte lucruri, iar noi platim taxe pentru educatie“, a declarat Monica Macovei.

Europarlamentarul Monica Macovei, candidat independent la alegerile prezidentiale, a mai spus ca ancheta realizata de DNA in dosarul Microsoft, in care 9 fosti ministri din partide diferite, in patru guvernari diferite, au impartit comisioane de milioane de euro ne arata ca infractiunile de coruptie nu au culoare politica.

“Coruptia nu are culoare politica. Oamenii pe care ii vedeti in fiecare seara certandu-se la televizor sunt aceiasi care isi impart mita in spatele cortinei. In conditiile in care copiii nostri nu au manuale scolare la inceput de an, scolile in care invata sunt insalubre si nesigure, clasa politica fura milioane de euro din taxele pe care noi le platim pentru educatie. Este dovada blatului de 25 din ani intre toti politicienii care se prezinta ca fiind cinstiti in fata romanilor si care se acuza unii pe altii ca fura, cand de fapt ei fura impreuna”, a spus Monica Macovei.
Monica Macovei a felicitat DNA pentru ca, si prin aceasta ancheta impartiala, DNA a dat dovada ca este o institutie solida si profesionista.

“Am creat DNA in 2005 si avem astazi inca o dovada ca eforturile de a construi institutii puternice care sa se lupte cu coruptia politicienilor, indiferent de partid, dau roade”, a mai spus Monica Macovei.

Citeste si:
Dan Barna: Primul obiectiv este reforma constitutionala
Dan Barna si-a lansat...

Monica Macovei a argumentat ca de-a lungul timpului, din cauza ca parlamentarii au respins prin vot solicitari ale procurorilor de incepere a urmaririi penale in cazul unor ministri-parlamentari sau pentru retinerea unor parlamentari, Parlamentul Romaniei a devenit “un adapost pentru hoti, corupti si persoane cu probleme penale”.

Europarlamentarul Monica Macovei, candidat independent la alegerile prezidentiale, i-a solicitat Presedintului Romaniei sa ceara organizarea unui referendum national cu o singura intrebare:

”Sunteti de acord ca parlamentarii, ministrii -fosti sau actuali- si Presedintele Romaniei sa nu mai beneficieze de nicio forma de imunitate, cu exceptia opiniilor politice?“.

Monica Macovei propune ca referendumul sa fie organizat odata cu cel de-al doilea tur alegerilor prezidentiale.

Citeste si:
UPDATE Dancila isi lanseaza candidatura la prezidentiale. Declaratii.
UPDATE Viorica Dancila isi...

“Sondajele arata ca niciun candidat nu va lua un numar de voturi egal cu 50% plus unu din numarul total de alegatori, asadar este certa organizarea unui al doilea tur de scrutin pentru alegerea Presedintelui Romaniei. Un buletin de vot in plus la scrutinul din 16 noiembrie 2014 nu va creste semnificativ costurile de organizare a scrutinului, dar romanii vor avea posibilitatea sa isi exprime direct vointa in legatura cu acest subiect de interes national”, a declarat Monica Macovei la conferinta de presa de astazi.

Monica Macovei considera ca subiectul “imunitatii parlamentare” trebuie transat de catre romani printr-o consultare populara.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
AEP a aprobat inca 270 de sectii de votare in strainatate