Ziua, ora si locatia dezbaterii:

Miercuri 29 octombrie, 19.00

Palatul Parlamentului - propunere

Candidatii invitati:

6 candidati (in ordinea intentiei de vot din sondaje): Victor Ponta, Klaus Iohannis, Elena Udrea, Calin Popescu Tariceanu, Teodor Melescanu si Monica Macovei.

Moderatori:

4 moderatori. IPP a adresat un apel televiziunilor care vor sa transmita dezbaterea sa ne contacteze pentru a avea un moderator desemnat de la fiecare din posturi. Fiecare moderator va modera o sectiune.

Format:

4 sectiuni tematice de 30 de minute (5min/candidat)

Citeste si:

1 sectiune cu intrebari de la public/societate civila 30 min

1 sectiune finala de mesaje libere 30 minute

19:00 - 20:00 - 2 sectiuni

pauza 10 min

20:10 - 21:10 - 2 sectiuni

pauza 10 min

21:20 - 22:20 - 2 sectiuni

Institutul pentru Politici Publice sustine importanta informarii alegatorilor cu privire la viziunea candidatilor in ce priveste securitatea, politica externa si stabilitatea politica si economica a Romaniei in urmatorii 5 ani si, in acest context, face toate eforturile de a determina principalii candidati sa nu se eschiveze de a participa in confruntari electorale, mai ales cand acestea se vor organiza intr-un format eficient pentru ca alegatorii sa poata extrage informatiile necesare pentru un vot avizat in alegerile prezidentiale 2014.

Decizia IPP de a lansa aceasta invitatie tine cont de faptul ca, pana in prezent, nu se prefigureaza a se organiza o asemenea confruntare electorala desfasurata in semn de respect pentru dreptul alegatorilor de a beneficia de toate informatiile inainte de a se prezenta la urne. Dezbaterile pentru alegerile prezidentiale organizate de IPP in anul 2009 au avut fiecare audiente de aproape 5.000.000 de alegatori.