Candidatul ACL la Presedintie, Klaus Iohannis, a solicitat, sambata, Ministerului Afacerilor Externe sa mareasca numarul sectiilor de votare din diaspora. El a afirmat ca aceasta masura se putea lua inca din primul tur de scrutin, dar Guvernul "nu a vrut".

Klaus Iohannis a declarat, sambata, intr-o conferinta de presa la Sibiu, ca "Guvernul a mintit" cand a afirmat ca nu putea fi suplimentat numarul sectiilor de votare din diaspora.

"Suntem in situatia neasteptata sa constatam ca Guvernul ne-a mintit. Biroul Electoral Central a anuntat ca Guvernul ar fi putut sa mareasca numarul sectiilor de votare din diaspora, dar nu a vrut. Lui Victor Ponta ii este frica de voturile romanilor din diaspora, pentru ca acestia stiu sa faca diferenta intre mine si el, un candidat care, inclusiv in calitatea de prim-ministru, a mintit", a declarat Iohannis.

El a afirmat ca "este o situatie trista ca un candidat profita de functia publica pe care o are". Intrebat daca solicita sporirea numarului de sectii de votare din diaspora sau doar a numarului de cabine, Iohannis a raspuns: "Solicit Guvernului, mai exact MAE, sa mareasca numarul sectiilor de votare din diaspora. Vom vedea daca au inteles care este miza, am impresia ca au inteles, dar nu vor", potrivit Mediafax.

Iohannis a precizat ca, daca se doreste, este timp suficient pentru organizarea mai multor sectii de votare. In plus, candidatul ACL a cerut verificarea tuturor CNP-urilor pentru a se stabili daca a existat vot multiplu si daca nu au existat persoane decedate care sa fie pe listele electorale si in locul carora sa se fi votat.

Citeste si:
LIVE: Trece Guvernul Ludovic Orban? Doar doua voturi fac diferenta
LIVE: Trece Guvernul Ludovic...

Iohannis a mai spus ca a aflat ca "mii de oameni" ies in strada pentru a-si cere dreptul la vot si si-a exprimat solidaritatea cu acestia. In plus, candidatul ACL le-a cerut tuturor romanilor sa-si foloseasca dreptul de vot.

"Ii chem pe toti romanii cu drept de vot sa-l foloseasca, sa iasa la vot si sa arate ca ei isi aleg presedintele. Victor Ponta este un pericol pentru democratia din Romania. In 16 noiembrie votam pentru democratie, pentru a ne apara dreptul obtinut cu jertfa", a mai spus Iohannis.

Organizarea si numerotarea sectiilor de votare din strainatate este de competenta exclusiva a MAE, BEC neavand atributii legale referitoare la aceste activitati, se arata intr-un comunicat in care se precizeaza ca nu exista impedimente legale pentru organizarea de noi sectii.

Citeste si:
Mai avem sudori? Strainii ii tenteaza cu salarii de 4 ori mai mari
Mai avem sudori? Angajatorii...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Guvernul Ludovic Orban a trecut in pofida boicotului din Parlament