"In actuala conjunctura nu se mai recomanda discutii despre candidaturi la eventuale pozitii de conducere in partid. Cred ca echipa Victor Ponta - Liviu Dragnea are datoria sa respecte ceea ce au spus oamenii. Victor Ponta a primit un vot masiv si eu cred ca mesajul romanilor a fost simplu: nu vrem ca cineva sa detina toata puterea in Romania. Si, de aceea, trebuie sa le respectam dorinta", a spus Ghita, conform Mediafax.

Nu am avut o organizatie foarte puternica in diaspora.

El a spus ca PSD nu a anticipat ceea ce s-a intamplat in diaspora si a precizat ca partidul nu a avut o organizatie foarte puternica in strainatate. "Nu am anticipat ceea ce s-a intamplat cu diaspora. Nu am avut o organizatie foarte puternica in diaspora, cu toate ca am incercat de foarte multe ori si, in ciuda eforturilor facute de Victor Ponta, care a mers in Spania, Italia, Chisinau, lipsa unei organizatii si a capacitatii noastre de a livra mesaje catre acesti oameni, astfel incat sa ne inteleaga, ne-a dus la acest rezultat", a spus Ghita.

El a aratat ca social-democratii au fost prezenti si ei pe Facebook, unde au incercat sa dea un mesaj, si a aratat ca votul negativ s-a indreptat inspre zona guvernarii.

Remanierea guvernamentala, una dintre metode

"Am incercat si noi sa dam un mesaj, am fost prezenti in zona Facebook. Din pacate pentru noi suntem partidul la putere si aveam conducerea Guvernului. In mod evident, nemultumirea a pornit catre noi. Cred ca trebuie sa le multumim acelor oameni ca si-au spus parerea si sa nu ne gandim daca au sau nu dreptate. Ca si in cazul dumneavoastra, al jurnalistilor, nu exista intrebari tampite, exista doar raspunsuri tampite", a spus Ghita. El a mai aratat ca remanierea guvernamentala poate fi considerata o metoda de a arata ca PSD a inteles mesajul dat de alegatori, insa a spus ca aceasta nu este singura.

"S-a pus mult accent in ultimul timp pe disciplina si pe reguli de comunicare in partid si, de aceea, cred ca dupa ce forurile se vor reuni vom putea vorbi de felul in care implementam ce am inteles noi din acest vot si, da, remanierea poate fi una din metode, dar nu singura. Sunt multe alte lucruri pe care trebuie sa le facem", a mai spus Ghita.

Sursa foto: Mediafax Foto