”Biroul Permanent a decis corectarea erorii materiale in cazul Catalin Terodorescu si Atilla Marko. Cum incepe plenul, presedintele de sedinta va convoca comisia de validare si numarare a voturilor, care se va intruni si va corecta eroarea materiala din procesele verbale cu ridicarea imunitatii atat in cazul Teodorescu, cat si Atilla Marko”, a precizat secretarul Camerei, Marcel Ciolacu, conform Mediafax.

El a aratat ca, ulterior, plenul va lua act de aceasta corectare si se va face un nou proces verbal, care se va citi in fata plenului. ”Se va corecta aceasta eroare-faptul ca a fost trecut prezent Atilla Marko. Eu semnez ca a fost absent in fata comisiei, care va face un nou proces verbal. Noi refacem prezenta, constatam ca nu au fost 292, ci 291, se reface procesul verbal - 146 ”pentru”, 9 abtineri, 101 ”impotriva”, a spus Ciolacu. El a aratat ca se va face un nou proces verbal atat in cazul Teodorescu, cat si Atilla Marko, intrucat se reduce prezenta de la 305 la 304 in cazul Teodorescu si de la 292 la 291 in cazul Marko.

Ciolacu a spus ca, in urma repararii erorii materiale, deputatul Catalin Teodorescu va ramana fara imunitate.
Cererea de incuviintare a arestarii preventive a deputatului Catalin Teodorescu nu a intrunit, miercurea trecuta, numarul de voturi pentru aprobare, rezultatul votului indicand 146 de optiuni favorabile. Potrivit procesului verbal prezentat in plen de secretarul Camerei Marcel Ciolacu, numarul deputatilor prezenti a fost de 292, 146 din voturile valabil exprimate fiind "pentru" si 101 "impotriva".