Zgonea a precizat ca votul va fi prin ridicarea manilor si ca interimatul va fi pana in februarie 2014. Pe ordinea de zi a Parlamentului se mai afla alegerea directorului interimar al TVR Stelian Tanase, Zgonea precizand ca votul va fi cu buletine.

Sedintei Parlamentului urmeaza sa inceapa. Avocatul Poporului, Anastasiu Crisu, si-a inaintat demisia, a declarat, joi, presedintele Senatului, Crin Antonescu. Antonescu a fost intrebat care sunt motivele pentru care Avocatul Poporului si-a inaintat demisia.

"A dorit sa multumeasca pentru incredere si pentru faptul – intre altele – ca pe tot parcursul mandatului exercitat niciodata dinspre partea mea sau dinspre partea partidului nostru nu s-a exercitat niciun fel de influenta, niciun fel de presiune. Nu i-am cerut sa atace nicio ordonanta (...) Motivele (demisiei, n.r.) sunt de natura personala, asa cum sunt consemnate oficial si in cererea de demisie", a raspuns Antonescu.

Liderul PNL a precizat ca nu i-a solicitat niciodata nimic si a avut doua discutii protocolare, raspunzand intrebarii daca i-a solicitat lui Anastasiu sa atace ordonanta privind TVR. Numirea lui Anastasiu Crisu, candidatul sustinut de USL, in functia de Avocat al Poporului a fost aprobata, la finele lunii ianuarie 2013, de plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului, cu 358 de voturi favorabile.