Pacienți bolnavi psihic, folosiți drept „cobai” pentru experimente cu medicamente. Avocatul Poporului a sesizat Parchetul General

Avocatul Poporului a descoperit informații îngrijorătoare în urma demersurilor scrise și a anchetelor referitoare la efectuarea studiilor clinice pe pacienții vulnerabili de la Spitalul Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov, Secția de Psihiatrie Vulcan. Pacienții au fost folosiți drept „cobai”, fără consimțământ, pentru studii de testare a unor medicamente. Avocatul Poporului anunță, într-un comunicatul de presă, că a sesizat Procurorul General al României, scrie Digi24.ro.

Ancheta desfășurată de Avocatul Poporului a început la finalul anului trecut, după unele articole apărute în presă, care semnalau experimente făcute pe pacienții de la Spitalul Clinic de Psihiatrie din Brașov.

„În urma solicitării unor informații suplimentare cu privire la testele clinice în cauză, SCPN Brașov a comunicat instituției Avocatul Poporului mai multe documente și informații privind studiile clinice efectuate în perioada 2001-2015, fiind constituită și o comisie internă la nivelul spitalului, pentru a investiga aspectele desfășurate în acea perioadă de timp. Cu toate acestea, documentele medicale ale pacienților implicați în studii nu se mai regăsesc în arhiva spitalului”, se arată într-un comunicat de presă al Avocatului Poporului.

În urma investigațiilor făcute de Avocatul Poporului s-a constat că Secția Vulcan a Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov nu a fost niciodată acreditată pentru a face studii clinice pe pacienți.

Avocatul Poporului a sesizat Procurorul General al României.

Citeste si:
Avocatul Poporului atacă, din nou, legea carantinei
Avocatul Poporului atacă, din...
Citeste si:
Pasi de urmat in caz ca suspectezi ca ai coronavirus
Pasi de urmat in caz ca...

Sursa foto: Unsplash

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri