Liderul TSD Mihai Sturzu si alti noua deputati PSD au depus, miercuri, in Parlament, o initiativa legislativa pentru modificarea numarului minim necesar inregistrarii unui partid politic de la 25.000 fondatori la doar trei.

Sturzu si ceilalti deputati PSD su-au asumat, in calitate de initiatori, un proiect elaborat de un om de afaceri din Targu-Mures, Dan Masca, proiect sustinut si de europarlamentarul Monica Macovei. ”Depun azi, alaturi de initiatorul de facto al acestei legi, Dan Masca, o initiativa le modificare a Legii partidelor prin care in Romania vor putea fi constituite partide din doar trei persoane. Cred ca aceasta lege poate aduce oameni noi in politica din Romania si cred ca va servi cetatenilor, astfel incat fiecare cetatean sa se poate conecta cu politica din Romania”, a spus Sturzu, conform Mediafax.

Proiectul, sustinut de Macovei, Iohannis si Ponta

”Acest proiect a fost semnat de zece colegi din PSD si este sustinut public de Monica Macovei, Klaus Iohannis, Victor Ponta. Imi doresc si am incredere ca va trece repede prin Parlament”, a adaugat Sturzu. Initiativa legislativa modifica Legea partidelor politice nr 14/2003, abrogand, printre altele , prevederea potivit careia pentru inregistrarea partidelor politice este necesara depunerea la Tribunalul Bucuresti a unei liste care trebuie sa cuprinda cel putin 25.000 de membri fondatori, domiciliati in cel putin 18 din judetele tarii si municipiul Bucuresti, dar nu mai putin de 700 de persoane pentru fiecare dintre aceste judete si municipiul Bucuresti.

Totodata, initiativa legislativa propune, totodata, si modificarea conditiilor de dizolvare a unui partid politic. Initiatorii considera ca prin adoptarea acestori modificari va fi incurajata participarea politica a cetatenilor prin crearea partidelor „de jos in sus”, dar si prin stimularea activismului politic la nivel local.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri