Colalitia de guvernare a decis ca legile Justitiei sa fie modificate prin initiativa legislativa asumata de parlamentarii PSD - ALDE si sa nu mai astepte ca pachetul sa fie asumat de Guvern si abia apoi trimis Legislativului pentru dezbatere.

Coalitia PSD-ALDE a decis ca modificarile legilor Justitiei sa fie adoptate de Parlament pana la finalul anului, potrivit News.ro.

Si premierul Mihai Tudose a declarat, luni seara, ca, in opinia sa, legile Justitiei ar trebui trimise direct Parlamentului, pentru consultari si dezbateri in comisii. "Ca sa nu ne mai chinuim, eu cred ca legile Justitiei ar trebui duse direct la Parlament, sa faca consultari, sa se duca in Comisii", a afirmat Tudose.

In ceea ce priveste Inspectia Judiciara, premierul a spus ca este necesara o dubla subordonare.

"In mod normal, Inspectia Juridica ar trebui sa fie un organism independent. Numai ca cine ii numeste? Si atunci, poate aparea subordonarea. Poate veni cineva cu o solutie. Trebuie si un anumit control apoi - daca oamenii aia superbi care sunt pusi o iau razna? O solutie.... am vorbit cu domnul Toader sa incercam sa imaginam o dubla cheie, sa nu fie doar mana cuiva, ci si a altcuiva, iar daca ambele decid ca lucrurile au luat-o razna, sa poata interveni. Teoretic, inca legile justitiei nu sunt la Guvern, asteapta niste avize, Comisia de la Venetia se intruneste parca abia prin decembrie, poate atunci Parlamentul si-o asuma", a afirmat premierul.

Toader: Inspectia Judiciara sa se afle sub controlul Consiliului de Management Strategic, coordonat de ministrul Justitiei

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat, vineri, ca va propune ca Inspectia Judiciara sa se afle sub controlul Consiliului de Management Strategic, format si coordonat de ministrul Justitiei.

„Nu voi decide eu, eu doar propun, dar cel mai curand probabil voi propune ca Inspectia Judiciara sa se afle sub controlul Consiliului de Management Strategic, Consiliu format si coordonat de catre ministrul Justitiei, dar din care fac parte procurorul general al republicii, presedintele Inaltei Curti, presedintele CSM”, a declarat minsitrul Justitiei.

El spune ca Inspectia Judiciara nu va fi politizata in acest fel, ci ii va fi sporita independenta si autonomia.

„Cu vot deliberativ, egal, cei patru, care sunt membri acum ai Consiliului de Management Strategic, au vot egal, vor decide si Inspectia Judiciara nu va fi politizata, ii vom spori independenta, autonomia”, a spus Tudorel Toader.

Una dintre modificarile cel mai contestate din proiectul legilor Justitiei a fost cea legata de trecerea Inspectiei Judiciare de la Consiliul Superior al Magistraturii la Ministerul Justitiei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri