"Sper ca si fiecare sa inteleaga ca, in situatii de iarna, e nevoie de mai multa prudenta si de mai multa atentie. E si perioada de Sarbatori", a spus Ponta, in sedinta de guvern. El a multumit Ministerului de Interne, incluzand Departamentul pentru Situatii de Urgenta, Jandarmeria, Politia, precum si Armatei si Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR), pentru modul in care au intervenit in ultimele ore, conform Mediafax.

Ponta a apreciat insa ca este vorba, totusi, de o perioada normala de iarna, dar ca operatiunile de deszapezire trebuie coordonate in continuare. Autostrada A2 pe tronsonul Bucuresti - Fetesti si 23 de drumuri din 11 judete sunt inchise din cauza ninsorii si a viscolului, in judetele Buzau, Braila si Vrancea fiind oprita circulatia pe toate drumurile nationale.

Avertizari meteo

Judetele Buzau, Vrancea si vestul judetului Braila sunt sub cod rosu de ninsoare si vant, luni, de la ora 8.30, potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie. In aceste zone se vor semnala intensificari ale vantului cu rafale de peste 85 - 90 km/h, ninsoare abundenta, puternic viscolita si troienita si vizibilitate redusa spre zero. Avertizarea este valabila pana la ora 13.00, urmand ca apoi cele trei judete sa intre sub avertizare de cod portocaliu. Judetele Tulcea, Ialomita, Galati, Vaslui, Bacau si Prahova sunt sub avertizare cod portocaliu de ninsoare si vant pana la ora 18.00.

Tot pana la ora 18.00 sunt sub cod galben de ninsori, viscol, precipitatii mixte si polei Capitala si 15 judete, respectiv Constanta, Calarasi, Giurgiu, Ilfov, Dambovita, Brasov, Covasna, Harghita, Mures, Bistrita-Nasaud, Maramures, Suceava, Neamt, Iasi si Botosani.