"Una dintre prioritatile mandatului meu, in perioada urmatoare este gasirea de solutii pentru cresterea bugetului Apararii. Voi declansa consultari cu toate partidele parlamentare, pentru incheierea unui acord politic, cu scopul asigurarii, in anul 2017 a unui parg minimal de 2% din PIB, pentru Aparare", a anuntat Klaus Iohannis, scrie Mediafax.

Iohannis a mentionat ca, impreuna cu ceilalti factori de decizie ai statului cat si cu partenerii straini, va face tot posibiliul pentru gasirea solutiilor realiste de alocare a resurselor bugetare pentru a permite finantarea sistemului militar.

"Nu voi accepta ca in viitor, Guvernul indiferent cine il conduce, sa nu respecte finantarea asumata pentru armata”, a mai spus presedintele. El a anuntat ca propune tuturor factorilor politici sa isi asume acest obiect.

"Mai mult, propun tuturor factorilor politici, atat de la guvernare cat si de la Opozitie, sa isi asume clar mentinerea acestui minim obiectiv pentru cel putin zece ani, astfel incat sa asiguram predictibilitatea cheltuielilor, mai ales in ceea ce priveste pregatirea si programele de inzestrare", a spus seful statului.