Klaus Iohannis a participat joi la prima intrunire a Consiliului European de cand a preluat functia de sef al statului. Practic, Klaus Iohannis a facut cunostinta cu toti sefii de stat si de guvern din UE, reuniune in cadrul careia au fost abordate trei chestiuni care au zguduit serios UE in ultima vreme: conflictul din Ucraina, criza din Grecia si lupta antiterosita.

Reuniunea Consiliului European a fost programata in ziua in care, la Minsk, presedintele Frantei, Francois Hollande, si cancelarul german Angela Merkel l-au induplecat pe liderul rus Vladimir Putin sa semneze un „acord general” de incetare a focului in Ucraina, un pact care poate fi crucial, dar in acelasi timp extrem de subred, in functie de atitudinea liderului de la Kremlin.

Astfel, sefii de stat si de guvern din UE au amanat inceperea lucrarilor cu doua ore, pentru a ajunge si Angela Merkel, Francois Hollande si Petro Porosenko. Cei trei lideri europeni au dat inca un mesaj de unitate chiar si din succesiunea in care au ajuns la Consiliul European.

Citeste articolul integral pe Adevarul.ro.

Sursa foto: Mediafax Foto