"Va spun un lucru: voi face toate eforturile ca acest Cod fiscal sa se adopte pana la sfarsitul sesiunii parlamentare, inclusiv iau in calcul angajarea raspunderii Guvernului daca la un moment dat se blocheaza politicianist de catre PNL sau de altcineva", a spus Ponta. El a aratat ca, din punctul sau de vedere, pana la sfarsitul sesiunii parlamentare in curs trebuie sa fie adoptat Codul fiscal si Codul de procedura fiscala, pentru ca sa existe sase luni de pregatire a implementarii.

Intrebat ce va face in cazul in care va fi depusa o motiune de cenzura pe aceasta tema, in cazul angajarii raspunderii, Ponta a precizat: "Ma descurc cu motiunile de cenzura". Solicitat sa comenteze, pe de alta parte, declaratiile facute de presedintele Klaus Iohannis, care a spus ca acest Cod Fiscal a fost inspirat in mare parte din propunerile PNL si ale sale, din timpul campaniei, Ponta a raspuns: "Atunci inseamna ca il va sustine, e perfect acest lucru".

Ponta a spus ca in realitate Codul Fiscal nu e nici al PSD, nici al PNL si a criticat faptul ca in ultimul timp PNL se declara tot timpul impotriva a ce se doreste sa se faca.

"Sper ca cei de la PNL sa nu joace ca de obicei la off-side, adica sa zica ca sunt pentru, dar sunt contra, sau daca noi suntem pentru, ei sa fie impotriva, pentru ca vad ca au adoptat jocul asta in care orice faci ei o intorc pe partea cealalta si ma deranjeaza. Cred ca in felul acesta nu putem progresa", a spus Ponta. El a aratat ca in ultimele zile i-a vazut pe liberali ca sunt "de profesie contra". "Daca-s ideile lor, de ce sunt contra? Ei sunt contra de principiu", a spus Ponta.

Catalin Predoiu: Masurile din noul Cod Fiscal sunt riscante, nechibzuite, de parjolire a terenului

Masurile propuse de premierul Ponta in noul Cod Fiscal sunt "riscante, nechibzuite" si "nu au alt scop decat de a "parjoli terenul in fata adversarului politic", a declarat vineri prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu, premier desemnat al opozitiei.

Citeste si:

El a spus la o dezbatere a PNL cu reprezentanti ai mediului de afaceri ca "taxele sunt un lucru util ca si chibriturile, depinde cum le folosesti".
"Eu cred ca domnul Ponta se joaca in continuare cu aceasta cutie de chibrituri si cineva trebuie sa-l opreasca. Ii reprosam domnului Ponta lipsa de pregatire a unor astfel de masuri", a adaugat Predoiu. El a precizat ca nu se poate trece la o relaxare fiscala "atat de brusca si abrupta" fara a fi pregatit aparatul de colectare a veniturilor si fara combaterea evaziunii fiscale.

"Este de neacceptat sa joci cu economia un fel de ruleta ruseasca, asa cum ni se propune prin acest Cod Fiscal. Fiscalitatea pare in optica Guvernului Ponta un fel de raliu in care virajele se iau pe doua roti cu riscul de a ajunge in sant", a mai spus Predoiu. El a aratat ca masurile propuse "sunt o manevra riscanta si nechibzuita".

"Propunerile pe care domnul Ponta si domnul Vilcov le-a prezentat nu au alt scop decat a prajoli terenul in fata adversarului politic. Nu poti sa treci la o relaxare atat de brusca fara sa fi intrat in prealabil cu buldozerul in evaziunea fiscala. Sigur, e greu sa intri cu buldozerul in evaziunea fiscala atunci cand risti sa dai acolo peste anturajul politic", a mai spus prim-vicepresedintele PNL.

Sursa foto: Mediafax FOTO