Potrivit PRO TV Chisinau, alerta este in desfasurare la Banca de Economii de pe strada Columna si la o filiala a Bancii Sociale de pe strada Banulescu-Bodoni. Cele doua banci se afla de trei luni sub administrare speciala dupa ce s-ar fi depistat fraude. Centrul National Anticoruptie, care a initiat dosare pe marginea acestor cazuri, a anuntat ca valoarea prejudiciului este de aproximativ 28 de miliarde de lei moldovenesti (1,33 de miliarde de euro), arata Mediafax.

In urma verificarilor s-a constatat ca alerta de la Banca Sociala a fost falsa, in cladire nefiind gasite obiecte explozibile, transmite PRO TV Chisinau. Angajatii bancii au intrat in institutie pentru a-si continua activitatea. La sediul Bancii de Economii continua insa verificarile, anunta aceeasi sursa. Potrivit portalului Unimedia.md, politia a primit un apel telefonic in jurul orei 09.00 de la agentii de paza de la doua banci comerciale din Chisinau, care au anuntat ca sediile acestora sunt minate.

Potrivit angajatilor Bancii Sociale, seful securitatii institutiei a primit un mesaj la ora 08.40 prin care era informat ca in interiorul cladirii se afla un obiect explozibil. Mai multe echipaje de politie dar si genisti se afla la fata locului.
Presedintele Klaus Iohannis face, marti si miercuri, o vizita oficiala in R. Moldova, la aproape o saptamana dupa ce Parlamentul a votat Guvernul condus de Chiril Gaburici, seful statului avand pe agenda convorbiri cu omologul moldovean, cu premierul, dar si cu liderii principalelor partide politice. Presedintele roman este asteptat sa ajunga pe aeroportul din Chisinau in jurul orei 15.00, unde va fi intampinat de omologul sau moldovean, Nicolae Timofti.