Politia din Chisinau a declansat o alerta cu bomba la doua banci din Chisinau, dupa ce a primit un apel de la angajatii serviciului de paza, in timp ce presedintele roman Klaus Iohannis este asteptat marti dupa amiaza in capitala moldoveana.

Potrivit PRO TV Chisinau, alerta este in desfasurare la Banca de Economii de pe strada Columna si la o filiala a Bancii Sociale de pe strada Banulescu-Bodoni. Cele doua banci se afla de trei luni sub administrare speciala dupa ce s-ar fi depistat fraude. Centrul National Anticoruptie, care a initiat dosare pe marginea acestor cazuri, a anuntat ca valoarea prejudiciului este de aproximativ 28 de miliarde de lei moldovenesti (1,33 de miliarde de euro), arata Mediafax.

In urma verificarilor s-a constatat ca alerta de la Banca Sociala a fost falsa, in cladire nefiind gasite obiecte explozibile, transmite PRO TV Chisinau. Angajatii bancii au intrat in institutie pentru a-si continua activitatea. La sediul Bancii de Economii continua insa verificarile, anunta aceeasi sursa. Potrivit portalului Unimedia.md, politia a primit un apel telefonic in jurul orei 09.00 de la agentii de paza de la doua banci comerciale din Chisinau, care au anuntat ca sediile acestora sunt minate.

Potrivit angajatilor Bancii Sociale, seful securitatii institutiei a primit un mesaj la ora 08.40 prin care era informat ca in interiorul cladirii se afla un obiect explozibil. Mai multe echipaje de politie dar si genisti se afla la fata locului.
Presedintele Klaus Iohannis face, marti si miercuri, o vizita oficiala in R. Moldova, la aproape o saptamana dupa ce Parlamentul a votat Guvernul condus de Chiril Gaburici, seful statului avand pe agenda convorbiri cu omologul moldovean, cu premierul, dar si cu liderii principalelor partide politice. Presedintele roman este asteptat sa ajunga pe aeroportul din Chisinau in jurul orei 15.00, unde va fi intampinat de omologul sau moldovean, Nicolae Timofti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri