Dupa ce luni presedintele Klaus Iohannis a decorat un medic cercetat pentru luare de mita, Administratia Prezidentiala a mai comis-o o data. Distinctiile straine primite de Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu“, care au justificat decorarea de la Cotroceni, sunt susceptibile sa fi fost cumparate, scrie Adevarul.

Presedintele Klaus Iohannis l-a decorat, luni, cu ordinul „Meritul sanitar” in grad de Cavaler, pe medicul Florin Rusu, seful Sectiei Clinice Anestezie si Terapie Intensiva de la Spitalul „Grigore Alexandrescu”. Ceea ce nu aflase nimeni din stafful presedintelui era faptul ca Florin Rusu este cercetat de procurori pentru luare de mita, inca din 2013, dupa ce a fost prins in flagrant delict. Dosarul sau urmeaza sa ajunga in instanta peste doar cateva zile.

Contactata de „Adevarul”, Dana Barsan, consilier de stat si sefa a Biroului de presa de la Cotroceni, a replicat ca decorarea nu tine cont de cazierul judiciar al persoanei, ci de meritele profesionale ale acesteia. „Unul dintre principiile care stau la baza conferirii unei decoratii este rasplatirea meritului avut de catre cel propus in domeniul sau de activitate. Legea nu conditioneaza conferirea unei decoratii de obtinerea si prezentarea spre analiza a unui cazier judiciar”, precizeaza Dana Barsan intr-un comunicat.

Cititi mai mult in Adevarul.

Sursa foto: Mediafax

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri