Predoiu, nominalizat premier? Reactia lui Iohannis a venit imediat

Presedintele Iohannis spune ca, in eventualitatea unei demisii a premierului Ponta, va consulta partidele si in functie de aceasta va face propunerea de premier, iar la intrebarea daca ramane la nominalizarea lui Catalin Predoiu a raspuns ca tinde sa-si pastreze si indeplineasca promisiunile.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, la TVR, ca demisia lui Victor Ponta este singura posibilitate acum de a iesi repede din aceasta situatie, el spunand ca spera sa nu se ajunga pana la suspendarea premierului si ca prima optiune, cea mai buna, este o demisie a Guvernului.

Intrebat cum va mai putea lucra cu un premier care este acuzat de fapte penale, presedintele a spus ca spera sa nu fie in acesta situatie si ca intotdeauna se gasesc solutii politice.

”Pasul urmator il reprezinta discutiile cu liderii partidului, nominalizarea unui alt premier si formarea unui alt guvern”, a afirmat Iohannis.

Intrebat daca ramane la varianta de nominalizare a lui Catalin Predoiu pentru functia de premier, Iohannis a raspuns: ”Eu tind sa imi pastrez si sa imi indeplinesc promisiunile”.

Citeste si:
Permisia primita de Liviu Dragnea a fost acordata regulamentar
Catalin Predoiu: Permisia...
Citeste si:
Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament
Coronavirus - cum se...

”Exista in Constitutie prevazuta faza de cosultare a partidelor. Eu chiar vreau sa consult partidele, sa aud optiunile lor, sa vad cum reactioneaza in aceasta situatie si, in functie si de acest lucru, voi face nominalizarea, dar optiunea mea este destul de cunoscuta”, a adaugat Iohannis.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri