Potrivit memorandumului aprobat de Biroul Permanent, Comisia pentru mediu a Camerei Deputatilor in parteneriat cu asociatia "Green Revolution" vor incepe ocampanie comuna de informare si constientizare denumita "campanie de promovare a bicicletei ca mijloc de transport alternativ", care urmareste informarea deputatilor si a personalului angajat in legatura cu necesitatea si beneficiile folosirii bicicletei.

"Nu in ultimul rand se doreste promovarea folosirii bicicletei prin implementarea unui sistem de bike sharing gratuit, destinat deputatilor si personalului angajat, precum si organizarea unui eveniment destinat publicului larg”, se mentioenaza in memorandum.

Astfel, in campanie se vor amplasa un rastel si 10 bicilete la intrarea S2 din Palatul Parlamentului, destinat deputatilor si personalului angajat, cu functionare anuala, de la 15 aprilie la 15 octombrie, va fi o informare online, mail si site a deputatilor si personalului cu privire la acesta initiativa si va fi amplasat un panou informativ, impreuna cu o bicicleta la intrarea S1.

Citeste si:

In aceasta campanie va fi organizata si o competitie sportiva destinata deputatilor si personalului angajat, cu delimitarea traseului in jurul Palatului Parlamentului si pe aleile din curtea institutiei, amplasarea portilor de plecare-sosire, puncte de monitorizare, de hidratare, de prim-ajutor.

Toate costurile vor fi suportate de "Green Revolution". Se estimeaza ca evenimentul va atrage aproximativ 1000 de sportivi de toate varstele, fiind un eveniment destinat publicului larg.

"Biroul Permanent a fost de acord, in sensul de a sprijini activitatea ONG, activitatea sportiva si alte activitati, prin popularizarea ei si prin alte elemente necesare. Au mai fost membri ai BP care au spus ca isi mai pun la dispozitie si bicicleta pentru treaba asta", a precizat secretarul Camerei, deputatul Nicolae Mircovici.