"In baza deciziei BPN al PSD, am decis sa-l propun pe domnul Iulian Matache pentru functia de ministru al Transporturilor! Ii urez succes!", a scris premierul pe contul sau de Twitter. In acest timp, la sediul PSD are loc sedinta Biroul Permanent National (BPN) al partidului, scrie Mediafax.

Decizia ca Iulian Matache sa fie propus pentru functia de ministru al Transporturilor a fost luata dupa ce, miercuri, presedintele Klaus Iohannis a transmis premierului, printr-o scrisoare, decizia de a respinge propunerea de numire a lui Mihai-Viorel Fifor in functia de ministru al Transporturilor, intrucat persoana nominalizata nu are expertiza si experienta manageriala necesare. Presedintele a solicitat prim-ministrului desemnarea unei alte persoane care sa intruneasca conditiile necesare pentru a fi numita in functia de membru al Guvernului.

Iulian Matache este secretar de stat in Ministerul Transporturilor si fost director al Directiei Dezvoltare din cadrul Consiliului Judetean Vrancea. Matache a fost primul nume vehiculat in PSD ca posibil inlocuitor al lui Ioan Rus la conducerea Ministerului Transporturilor, inainte de nominalizarea lui Fifor. Acesta a condus Directia Dezvoltare din cadrul CJ Vrancea pana in mai 2012, cand USL a preluat guvernarea, iar el a fost numit atunci secretar de stat la Ministerul Dezvoltarii. Ulterior, in martie anul trecut, a fost mutat la Ministerul Transporturilor, tot pe postul de secretar de stat.

Iulian Matache, a carui sotie este presedintele Tribunalului Vrancea, este prezentat in presa locala drept un apropiat al presedintelui Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan, la momentul numirii ca secretar de stat, in mai 2012, el multumindu-i public lui Oprisan si spunand ca nu ar fi ajuns in aceasta functie fara sprijinul, sustinerea si increderea lui Oprisan.