Presedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind numirea lui Iulian Matache in functia de ministru al Transporturilor.

Premierul Victor Ponta a anuntat, miercuri, ca Iulian Matache, actual secretar de stat la MT, este propunerea sa pentru portofoliul Transporturilor, in baza deciziei BPN al PSD. "In baza deciziei BPN al PSD, am decis sa-l propun pe domnul Iulian Matache pentru functia de ministru al Transporturilor! Ii urez succes!", a scris premierul pe contul sau de Twitter.Anuntul a fost facut dupa ce, tot miercuri, presedintele Klaus Iohannis a respins prima propunere a premierului, in persoana lui Mihai Fifor, scrie Mediafax.

Presedintele a transmis premierului, printr-o scrisoare, decizia de a respinge propunerea de numire a lui Mihai-Viorel Fifor in functia de ministru al Transporturilor, intrucat persoana nominalizata nu are expertiza si experienta manageriala necesare, informeaza Administratia Prezidentiala. Seful statului i-a transmis lui Victor Ponta o scrisoare prin care il informeaza cu privire la decizia de a respinge propunerea pentru ministerul Transporturilor, intrucat "persoana nominalizata nu are expertiza si experienta manageriala necesare gestionarii domeniului complex al transporturilor".

Presedintele a solicitat prim-ministrului desemnarea unei alte persoane care sa intruneasca conditiile necesare pentru a fi numita in functia de membru al Guvernului. De asemenea, Iohannis a semnat miercuri decretul prin care se ia act de demisia lui Ioan Rus, ministru al Transporturilor, si se constata incetarea functiei de membru al Guvernului, se arata intr-un comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale. Potrivit unei decizii a Curtii Constitutionale, presedintele poate respinge o singura data, motivat, propunerea de numire a unui ministru.

Citeste si:
Iohannis i-a cerut lui Orban sa candideze la Primaria Capitalei
Surse: Iohannis i-a cerut...
Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Noul ministru al Transporturilor, un apropiat al lui Marian Oprisan