Presedintele Klaus Iohannis i-a urat succes noului ministru. Premierul Victor Ponta nu a participat la ceremonie, in schimb au fost prezenti, pe langa presedintele Iohannis, presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, si vicepremierul Gabriel Oprea, scrie Mediafax.

Iulian Matache, inginer de profesie, a fost secretar de stat in acelasi minister din martie anul trecut, fiind transferat de la Ministerul Dezvoltarii. El a condus Directia Dezvoltare din cadrul CJ Vrancea pana in mai 2012, cand USL a preluat guvernarea, moment in care a fost numit secretar de stat la Ministerul Dezvoltarii. Iulian Matache, a carui sotie este presedintele Tribunalului Vrancea, este prezentat in presa locala drept un apropiat al presedintelui Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan, la momentul numirii ca secretar de stat, in mai 2012, el multumindu-i public lui Oprisan si spunand ca nu ar fi ajuns in aceasta functie fara sprijinul, sustinerea si increderea sa.

Iulian Matache a fost angajat din 1999 pana la plecarea la Ministerul Dezvoltarii, in 2009, la Consiliul Judetean Vrancea, ocupand functiile de inspector de specialitate, sef compartiment si director executiv. In 2009 a fost secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii pentru cateva luni.

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul privind numirea lui Iulian Matache in functia de ministru al Transporturilor, dupa ce a respins prima propunere a premierului Victor Ponta., in persoana lui Mihai Fifor. La 12 iunie, Ioan Rus a demisionat din postul de ministru al Transporturilor, in urma unor declaratii ofensatoare referitoare la romanii din strainatate.

Sursa foto: Mediafax Foto