Iulian Matache, noul ministru al Transporturilor, un apropiat al lui Marian Oprisan

Iulian Matache, noul ministrul al Transporturilor, a fost secretar de stat in acelasi minister din martie anul trecut si este considerat un apropiat al liderului PSD Marian Oprisan, el ocupand functii de conducere la nivelul Consiliului Judetean Vrancea.

Iulian Matache, noul ministrul al Transporturilor, a fost secretar de stat in acelasi minister din martie anul trecut, fiind transferat de la Ministerul Dezvoltarii. El a condus Directia Dezvoltare din cadrul CJ Vrancea pana in mai 2012, cand USL a preluat guvernarea, moment in care a fost numit secretar de stat la Ministerul Dezvoltarii, scrie Mediafax.

Iulian Matache, a carui sotie este presedintele Tribunalului Vrancea, este prezentat in presa locala drept un apropiat al presedintelui Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan, la momentul numirii ca secretar de stat, in mai 2012, el multumindu-i public lui Oprisan si spunand ca nu ar fi ajuns in aceasta functie fara sprijinul, sustinerea si increderea sa. Iulian Matache a fost angajat din 1999 pana la plecarea la Ministerul Dezvoltarii, in 2009, la Consiliul Judetean Vrancea, ocupand functiile de inspector de specialitate, sef compartiment si director executiv. In 2009 a fost secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii pentru cateva luni.

Ministrul Transporturilor este inginer, luandu-si diploma de licenta la Facultatea de Cai Ferate, Drumuri si Poduri la Universitatea de Constructii din Bucuresti in 1996. De asemenea, a mai facut unele cursuri si programe de perfectionare la Bucuresti, Bruxelles si Barcelona. Matache este vorbitor de limba engleza, cunoaste la nivel mediu limba franceza si este posesorul unui permis de conducere a calculatorului ECDL. Matache detine, impreuna cu sotia sa, trei terenuri de 482, 600 si 1.000 mp si o casa de locuit de 203 mp. Ministrul mai detine un Volskwagen Passat din 2007. Iulian Matache are doua credite scadente in 2016 de 5.340 si 14.300 de euro si unul ipotecar, scadent in 2038, in valoare de 50.000 de euro, potrivit declaratiei de avere, completata in 2014.

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul privind numirea lui Iulian Matache in functia de ministru al Transporturilor. Potrivit procedurii, urmeaza ca Iulian Matache sa depuna juramantul de investire in functie, in cadrul unei ceremonii oficiale, la Palatul Cotroceni, pentru ca acesta sa poata prelua efectiv portofoliul ramas vacant dupa demisia lui Ioan Rus. Presedintele nu se afla insa in tara, el efectuand joi o vizita oficiala in Serbia.

Citeste si:
Autostrada Comarnic-Brasov a fost scoasa din nou la licitatie
Autostrada Comarnic-Brasov a...

Premierul Victor Ponta a anuntat, miercuri, pe Twitter, ca Iulian Matache, actual secretar de stat la MT, este propunerea sa pentru portofoliul Transporturilor, in baza deciziei BPN al PSD. Anuntul a fost facut dupa ce, tot miercuri, presedintele Klaus Iohannis a respins prima propunere a premierului, in persoana lui Mihai Fifor.

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri