El a mentionat, raspunzand unei intrebari, ca in luarea acestei decizii a contat convingerea ca, prin implicarea sa si formarea unei echipe serioase de conducere, partidul isi poate recapata increderea ca in perioada urmatoare se va putea organiza serios pentru ca anul electoral 2016 sa fie unul de succes, relateaza Mediafax.

Liviu Dragnea a declarat ca daca, in cadrul Comitetului Executiv al PSD, se va bucura de increderea colegilor va prezenta un plan concret de actiuni atat politice, cat si administrative si a adaugat ca demersul sau nu este indreptat impotriva lui Victor Ponta.

"Daca maine colegii imi vor acorda increderea pe care le-o cer, acest vot va fi urmat de un plan concret de actiuni atat politice cat si administrative care sa pregateasca toamna politica ce va urma. De asemenea, un plan de actiuni concrete in teritoriu, atat politice, cat si de organizare si implicarea unor colegi din randul partidului intr-o echipa care sa aiba mai multe atributii efective. Sunt foarte multi colegi de ai nostri care sa puna in slujba partidului atat experienta, cat si forta politica. Este nevoie de hotararea partidului, de o clarificare a actiunilor politice din interiorul si din afara partidului.”

Intrebat de cate organizatii ale partidului este sprijinit, Liviu Dragnea le-a raspuns jurnalistilor ca nu face calcule, insa a avut discutii cu oamenii din partid si au decis ca „cea mai buna formula este cea de echipa in care pot intra mai multi oameni”.

„Am vazut ca dumneavoastra faceti calcule, va doresc succes. (...) Eu nu fac calcule, am avut discutii cu oamenii si impreuna am reusit sa stablim ca cea mai buna formula este cea de echipa, in care pot intra mai multi oameni. Nimeni nu poate conduce singur partidul. Este gresit sa vrei sa cumulezi mai multe functii intr-o singura mana”, a mai spus Liviu Dragnea.

Citeste si:

Intrebat daca s-a consultat cu premierul atunci cand a luat decizia de a candida pentru sefia interimara a PSD, Liviu Dragnea a sustinut ca nu vrea sa il implice pe Victor Ponta in astfel de discutii si a tinut sa sublinieze ca nu se va angaja in niciun demers indreptat impotriva lui Victor Ponta.

„Nu vreau sa il implic pe Victor Ponta in aceste discutii. Eu nu, sunt altii care fac asta. Eu sunt prieten si camarad cu Victor Ponta din 2010. Am fost si raman prietenul lui si cu fapta si cu vorba, niciodata nu o sa fac ceva impotriva lui Victor Ponta”, a declarat Dragnea.

Cat priveste existenta altor candidaturi pentru sefia interimara a partidului, asa cum s-a vehiculat, Liviu Dragnea a declarat ca un astfel de demers ar face parte dintr-o „strategie gresita” si a exclus scenariul unui candidat „iepure”, menit sa fragmenteze optiunile de vot ale colegilor de partid.

„Eu nu cred ca cineva care este responsabil si are o anumita responsabilitate in PSD se gandeste ca in partid poti folosi iepuri”, a comentat coordonatorul politic al PSD.

Comitetul Executiv National (CExN) al PSD este convocat, miercuri, la ora 15.00, pentru a lua o decizie privind conducerea interimara a partidului. Votul va fi secret. Dupa demisia lui Victor Ponta din functia de presedinte al PSD, interimatul la sefia PSD este asigurat de Rovana Plumb.

Sursa foto: Mediafax Foto